torsdag 17 februari 2011

Någon annan kanske undrar också

Fick en intressant fråga på i.d. inlägget. Om det var reklam. Alltså en klicklänk. Hade inte tänkt på det, men det är klart att det kan uppfattas så. Och det kanske är någon annan som undrar, så jag kan svara på det här med.

Det är alltså inte en klickgrej i den bemärkelsen att jag tjänar något på att folk klickar på denna länk. Så är det sagt! Men däremot så är jag med i ett nätverk där man får erbjudanden om produkter man själv använder, alltså sådant som jag fyllt i att jag använder. Typ i.d. som jag älskar! Så finns det någon kampanj med dessa produkter så får jag mail om det. Som nu med StrawberryNet. Och då slog det mig att jag kände igen hemsidan sen förut, och att det var där jag köpt i.d. 2008. Jag får alltså inga pengar för att vara med i detta nätverk, och det kostar mig heller inte någonting. Däremot kan man uppgradera det till ett promotionkonto om man vill, som man tjänar pengar på. Och i ärlighetens namn så har jag funderat på det. För det är ofta produkter som jag redan använder som är med. Men det är inget jag gjort. Då måste man lägga upp annonser och så, banners och liknande och skriva tydligt att inlägget är reklam. Skulle jag göra detta kommer jag ju att tala om det, och framför allt så kommer det att märkas!

Men jag vet inte. Jag tycker det är jättesvårt faktiskt. Jag älskar att blogga och därför gör jag det. Och det är alltid därför jag har gjort det. Jag tjänar ingenting på det och har aldrig gjort. Men det tar ju mycke av ens tid. Och därför har jag tänkt tanken att det vore ju skönt om det inbringade någon form av vinst också. Annars finns det ju annat jag kan syssla med som jag också faktiskt både älskar att göra och som inbringar pengar. Men då får jag ju kanske skära ner på bloggandet då. Och det som gör bloggandet så speciellt är ju de som läser. Det är det som jag älskar med bloggen. Dialogen. Så jag vet inte. Jag har ju ingen jätteblogg heller så det är ju inte direkt storkovan vi snackar. Det låter så seriöst med reklam och grejer. Bästa vore ju om man kunde blogga åt någon, typ en tidning eller så och så kan de bara ge mig lite pengar för det. Typ, här varsågod Johanna. Blogga på du bara, vi sätter över en slant. Tack, tack säger jag då.

Har ni några tankar kring detta? Vad tycker ni? Det är ju ändå ni som läser...

7 kommentarer :

 1. Jag älskar att få tips om olika saker från bloggar, men jag vill att det ska vara spontana tips, inte sponsrade. Så fort en blogg börjar ha massa reklam: både banners och sponsrade inlägg förlorar den bloggen mycket av mitt värde i sig. då köper jag hellre en tidning om det är reklam jag vill åt.

  bloggar ska vara reklamfria tycker jag, annars är det ingen riktig blogg.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är upp till var och en! Det är ju upp till den som läser att avgöra om de vill läsa eller inte, och de flesta läser ju någon av de större bloggarna som Engla, Underbara Clara eller House of Philia. De är ju både reklambanners på dem och MYCKE smyg-spons eller öppen spons. Och vem räknar inte de som bloggar för att de har reklam!? Nej det är upp till den som bloggar! Varför skulle jag säga att du inte får ha reklam men läsa Engla och tycka att det är okey att hon har det liksom... BTW så gillar jag din blogg asmycke!!! //Cissan

  SvaraRadera
 3. Frida: Så du läser inga reklambloggar, eller är det bara min du skulle sluta kika in på om den innehöll reklam ;-) Nerå, skämt åsido. Jag förstår vad du menar! Känner likadant. Typ. Man vill ju INTE ha sponsrade tips! Även om vi tyvärr med säkerhet matas med det lite överallt, även där vi minst anar. Med risk för att låta cynisk, men så är det ju. Däremot har jag inget problem med banners, förutom att de är fula! Alla blogg.se bloggar har ju banners, och gillar jag så skulle aldrig det stoppa i alla fall mig från att läsa. Men det du skriver om är viktigt!

  Anonym: Tack för det! Och ja, det är ju jag som bestämmer, men jag gillar att fråga läsarna vad de gillar eller ej, de, eller NI är ju en så stor inspiration i bloggandet!

  SvaraRadera
 4. jovisst läser jag "reklambloggar", men de kan aldrig bli riktiga favoriter, pga en lite sursnål eftersmak. men alla gör ju som de vill, såklart!

  SvaraRadera
 5. Jag betalar faktiskt för att få bort reklamen på min blogg ;) Hatar blogg.se-banners för dom är så fula å det är inte så dyrt att bli av med dom. Jag störs egentligen inte av att bloggar har reklam, man filtrerar ju bort det man inte är intresserad av. Men det här med sponsrade inlägg är ju inte så roligt om personen som skriver egentligen inte gillar det man promotar. Man vill ju tipsa om sånt som man själv tycker är bra. Jag tycker dock mycket väl att man kan ha reklam på sin sajt så länge det stämmer överens om vad man själv tycker om.

  SvaraRadera
 6. Smygreklam i inläggen är ju inte så trevligt, men vanliga annonser spelar ingen roll tycker jag. Är väl bara bra om du kan tjäna lite pengar på att du lägger ner tid för att göra dig själv och dina läsare glada =)

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt med Frida! Jättekul att få tips, reklam är trist. Jag blev jätteglad för i.d tipset eftersom jag velat köpa det men låtit bli pga priset.
  / Anna

  SvaraRadera