torsdag 10 februari 2011

Spännvidd

Det är så kul att se era gissningar! Asså jag hade ju ingen aning innan om hur stor eller liten ni trodde att den här bloggen var. Det är ju jätteintressant att se! Den som gissat lägsta antalet än så länge gissade på 245, och den som än så länge gissat på det högsta gissade på 5370. Spännvidd däremellan. Det första alternativet skulle betyda i genomsnitt 7,9 besökare om dagen, det andra 173,2 besökare per dag. Vad som ligger närmast verkligheten kan jag inte säga än. Men fortsätt att gissa för all del!

3 kommentarer :

 1. Jag tror i.o.f.s. jag missförstod vad det var vi gissade på när jag gissade. Jag tänkte mig antalet unika besökare under hela månaden eftersom det var det som efterfrågades först i tävlingen. Efter att ha läst ditt inlägg om statistiken verkar det snarare vara antalet besök? Eller? Alltså jag tänkte mig när jag gissade att om en person läst din blogg flera gånger under januari så är den fortfarande bara en läsare. Men sedan fick jag uppfattningen att det var unika besök som räknades och att därmed samma person kan räknas flera gånger om det går mer än 6 timmar mellan sidladdningarna?

  Bra att veta vad man gissar på. ;)

  SvaraRadera
 2. Ja jag tänkte att de finns säkert de som inte vet hur man räknar "unika besökare". Förstår man inte innebörden kan man ju tolka ordet som du gjorde, därför skrev jag inlägget. Men när det talas om unika besökare på hemsidor och i bloggvärlden är det alltid på detta vis. Ingen vet hur många fysiska personer det motsvarar, det kan bara uppskattas, och det gör man via unika besök.

  SvaraRadera
 3. I så fall tror jag nog att min gissning är lite väl låg, men jag står för den ändå. :P :)

  Ja, klurigt det där med att räkna. IP-nummer behöver ju inte heller säga så mycket ifall det t.ex. sitter små studenter och surfar på universitetet eller liknande så jag kan förstå algoritmen man använder för att uppskatta antalet. Men lite komiskt blir det ju... Skulle jag få för mig att kolla din blogg 4 gånger per dygn vid rätt tillfälle (alltså med 6 timmars intervall då) skulle jag ju räknas som 124 läsare för januari månad. ;)

  SvaraRadera