måndag 14 februari 2011

Tips

Vill ni ha ett litet tips? Ja det är klart att ni vill! Här kommer ett som jag använder lite nu och då faktiskt. När man spiller ut något smått och plockigt, så som små pärlor eller massa knappnålar eller dylikt som är lite drygt och tidsödande att plocka upp, då kommer detta till pass.

Sätt helt enkelt en strumpbyxa över mynningen till ditt damsugarrör, håll åt ganska hårt runt om så att tyget spänns ut, och slå på damsugaren.

Sedan suger du bara upp det du spillt ut så fastnar det i strumpbyxan, och när du sedan slår av den igen så faller det helt enkelt av. Så se då till att hålla röret över önskat uppsamlingskärl. Kommer inte ihåg vart jag lärt mig detta, men smart är det i alla fall! Speciellt när man är både lite drällig och lite pysslig, som jag är!

5 kommentarer :

 1. Det skulle jag behöva, om det funkar till knappnålar iaf. Tyvärr har jag ingen dammsugare, får kanske skaffa en för bara detta syfte. :)

  SvaraRadera
 2. Ylva: När det väl behövs så är det värt det! Lovar! Speciellt när man har en liten som försöker att äta upp allt du spiller ut samtidigt ;-)

  SvaraRadera
 3. BÄSTA TIPSET!!! Du aaaaanar inte hur ofta det åker ut pärlor här!! Och det är inte jag som häller ut dom...;-)

  Tusen tack!!!!

  SvaraRadera
 4. Makena: Är det många så kan man helt enkelt släppa efter lite på strumpbyxan så fyller det upp nedåt i röret och så slipper man stänga av och sätta på så många gånger ;-)

  SvaraRadera
 5. Åhå! Ännu smartare! TACK! Har tipsat på min blogg också och förstås länkat hit! :)

  SvaraRadera