tisdag 8 februari 2011

Stil, schmil.

Det finns människor som har stil. Helt enkelt. Och så finns det de som inte har det. Vad det spelar för roll i det stora hela vet jag inte, men det är ett faktum icke desto mindre. Tänkte på det idag. En tjej klev på bussen. Kanske arton år. Hon hade svarta rätt snygga shorts med dragkedjedetaljer, pressveck och med lite tjockare svarta strumpbyxor under. Svarta stövletter i mocka med kilklack. Lite slapp grå tröja upptill och en jacka i lite kavajmodell. Antar att hon tänkte sig se ut något åt det här hållet. Men det såg inte ut så. Det såg mer ut såhär. Fast inte avsiktligt. Hon hade rätt kläder, men det såg ändå fel ut. Och där tror jag stil spelar in. Stil sitter inte i lappen i nacken utan i stylingen. I helheten. I håret. I hållningen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, det är lite som ett hemligt språk. Det säger något om oss till andra, vare sig vi vill eller inte, vare sig vi bryr oss eller ej. Eller, så är det just det som det säger.

6 kommentarer :

 1. Det har ju mycket med personligheten att göra också. Jag tycker du är fin på dina bilder men om jag skulle klä mig som du skulle jag känna mig utklädd liksom. Tror jag i.a.f. Jag klär mig ganska enkelt och tycker det viktigaste är att det sitter skapligt. (Dock är det ju lite si och så med det också så här när man fortfarande har ett par kg att gå ner efter graviditeten och magen fortfarande putar mer än när folk inbillade sig att de började kunna se att jag var gravid. :D Men man gör så gott man kan. Inte sugen på att köpa nytt när jag är i någon konstig mittemellanstorlek.) :)

  SvaraRadera
 2. Ja exakt! Det har allt med personlighet att göra! Vad man än sätter på sig så lyser personligheten igenom. Det är det jag tycker är så intressant. För ibland, när det inte ser så lyckat ut på en person så tror jag att det är just personligheten och självuppfattningen som har krockat. Eller tvärtom. När det ser bra ut.

  SvaraRadera
 3. Kanske är det helt enkelt avsaknaden av självuppfattning som är grejen? :/ Men din stil syster stor, den älskar jag! /jossi

  SvaraRadera
 4. En del vet enkelt inte vad de passar i, de skulle kunna se otroligt stilfulla ut i rätt kläder. I rätt stil... Tror inte det rätt och slätt är så att antingen är man född med stil eller så är man inte, och är man inte så är det bara synd om en och inget att göra åt.
  Dock är det ju lite skrämmande för man vet ju inte hur man är själv. Har man "rätt" stil för en själv, eller inbillar man sig det bara? :)
  Kanske är så att om man känner sig helt hemma och bekväm i något, då lyser det igenom och man passar i det?

  SvaraRadera
 5. Sofie: Nej jag tror inte heller att man är född med det, men jag tror att man är född med intresset i så fall. En del bryr ju sig helt enkelt knappt, meddans andra har det som sitt levebröd. Men jag tror som du säger, att känner man sig bekväm så syns det oftast. Känner man sig obekväm ser man lätt utklädd ut.

  SvaraRadera