tisdag 15 februari 2011

Ett tips till för den som vill

Jag likt många andra har ju fastnat för i.d. bareMinerals produker. Själv älskar jag deras foundation och även mineral veil som är en genomskinlig toppfinish som håller sminket på plats under dagen. Men deras foundationen är min absoluta favorit! Jag har verkligen inte perfekt hud, snarare tvärt om. Jag har alltid haft lite jobbigt med den då den är känslig och lätt blir väldigt torr. Ända sedan jag var liten har det varit på det viset. Speciellt på vintern. Och känslig hy kan lätt bli en ond cirkel. Jag reagerar ofta på produkter med att få plitor eller torra fläckar, och då vill man ju gärna använda lite smink för att korrigera bort dessa rödheter. Men med sminket blir det ofta värre, fast jag använder det ändå för man vill ju inte gå runt och se flammig ut när problemen uppstår. Och så har man en ond cirkel.

Men detta blev tack och lov mycke bättre efter att jag testat i.d.'s mineralfoundation första gången. Verkligen mycke bättre. Även om min hud fortfarande har sina ups and downs så är den mer balanserad än tidigare. Mer lugn. Och jag tror att jag övergick till ett naturligt baserat mineralsmink bidragit starkt till detta. Den verkar lugnande på huden snarare än motsatsen. Dessutom känns den så lätt. Många tror att det är ett puder, och den är i puderform, men bara när den appliceras. Sedan gör värmen från huden att den smidig och ger ett naturligt intryck, vilket jag älskar! Avskyr att känna mig "sminkad" trots att det är det jag är. Men det gör jag inte med denna! Sitter bra gör den med. Men. Det finns ett men, och jag tror att många som varit nyfikna på att testa låtit bli på grund av det. Och det är att den är rätt dyr. Dock är den väldigt dryg, men dyr. Ligger på runt 480:- nu på de flesta ställen. Och jag har på grund av detta även testat billigare mineralfoundations, men inte alls varit lika nöjd! Så jag kör på i.d. Min hud får vara värd det.

Men här kommer mitt egentliga tips! När jag skulle gifta mig sommaren 2008 så hängde jag en hel del på bröllopstorget i olika forum. Och i ett av dessa så rekommenderade någon en site som säljer märkessmink över nätet. StrawberryNET. De säljer till betydligt lägre priser, och eftersom dollarn då som nu var väldigt låg så blev vissa saker under halva priset. Men sen glömde jag bort detta. Som tur var så slog det mig bara här om dagen som en blixt från klar himmel vad det var siten hette. Jag gick in och numera har de även fri frakt över hela världen. De skickar från Hongkong. Fyra till tio arbetsdagars leveranstid. Och i.d.'s foundation kostar 225:- inklusive frakt! Dessutom så har de AHAVA's produkter för de som gillar dem till jättebra pris också! Jag var helt beroende av doften från deras bodylotion ett tag, hade den typ som parfym. Den doftar sommarbruna ben på flaska ungefär. Sen säljer de även typ alla andra märken som finns. Fast till bättre priser då. Inte snyggaste sidan kanske, men vad spelar det för roll när du kan köpa dubbelt av allt till samma pris som i affärerna hemma. Så jag funderar på att även testa Smashbox hypade Photo finish primer. Och så har det mitt gamla Lancôme rouge till halva priset med, som jag bytte ut mot L'oréal bara för att jag tyckte det var lite dyrt. Så här nedan kommer en länk till sidan! Jag lägger även upp en ikon ett litet tag i högerspalten så ni slipper leta upp detta inlägg igen som ni skulle bli lite sminkshoppingsugna...

StrawberryNET.com

10 kommentarer :

 1. Åh vilket bra tips! Min foundation har precis tagit slut så jag ser ut som jag vet inte vad.
  Ska nog ta och prova din favorit.

  SvaraRadera
 2. Ja testa vet ja! Se först och främst till att få rätt färg! Det är det viktigaste, och deras applikationsborste är också att rekomendera ;-)

  SvaraRadera
 3. hej !!!

  Ett tips tillbaka till dej: jag har också använt i.d's produkter men har börjat med ett märke som heter Tikei.se som inte innehåller Bismuth Oxychloride (vilket finns i i.d's produkter) som kan ge irritation för personer med känslig hy. Jag är super nöjd med dessa, dessutom är det mycket billigare vilket är ett plus. Man kan beställa prover för 10kr/st. Borstarna är hur bra som hellst, jätte mjuka irriterar inte huden. Prova, du kommer inte att bli besviken.
  Mvh, Anna

  SvaraRadera
 4. taaaaack taaaaaack taaaaaaack Johanna!
  Jag har i dagarna gått och funderat på hur jag skulle kunna få tag på ahavas produkter här i Sverige...Jag skulle nämligen vilja ha deras fasta tvål "mudsoap" som är perfekt till ansiktsrengöring och sminkborttagning tycker jag som också har känlig hud :) Mjuk o skön o dryg eftersom det är fast tvål. :)

  lööööv <3

  P.s vad underbar lampan blev!!!!

  SvaraRadera
 5. Anna: Vart sugen ett tag men inte riktigt blivit av bara. Det krävs ju en liten kraftansträngning för att prova nytt. Sen är jag osäker på om jag är tillräckligt strukturerad i mitt liv för att anväända något som inte kan köpas i butik, då jag ofta väntar tills "KRIIIS det är slut" innan jag köper en ny. Men, nyfiken i mig kanske övervinner detta ;-)

  Esther: Kul! Glad jag blir! Hoppas de har just den tvålen då! Och lampan ja, tack!

  SvaraRadera
 6. Ååh tack så mycket för tipset!! blir att shoppa smink nu! Har länge velat köpa i.d. men likt många aldrig gjort det pga priset. så tack igen :)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Johanna, jag kanske verkar jättedum nu men vill ändå skriva detta! Jag är den första att erkänna att jag älskar denna blogg, har läst den flitigt under flera år och tycker att du är en stor inspiration på många sätt! Detta har absolut inte ändrats. MEN vill ändå säga att det verkar vara så att det där är en clickgrej som man tjänar pengar på. Absolut inget fel i det, skulle gärna gärna göra så själv om jag hade en blogg, men jag undrar ändå om jag inte tycker att det känns lite konstigt att påstå att det är ett tips bara sådär utan att nämna något om att man har något slags samarbete eller så.. Öppenhet och transparens är viktigt tycker jag! Detta var bara min åsikt!

  SvaraRadera
 8. Amanda: Jag förstår din fråga! Andra kanske undrar också, och jag har en del tankar kring detta så jag gör nog ett inlägg av det istället. Vi säger så. Men nej, jag tjänar inte pengar på att folk klickar på denna länk. Eller någon annan länk heller för den delen.

  SvaraRadera
 9. Tänkte bara tipsa dej om en annan sida som jag alltid betsäller mitt I.d smink och redken produkter ifrån. www.feelunique.com fri frakt världen över och BILLIGT!

  SvaraRadera
 10. "Overall, the home has almost a 6 p.c advantage over the player with an insurance coverage bet," says Marchel. "And even when you have blackjack you will only win your authentic bet. If the dealer has a blackjack when you do, it's a push—no win, no lose." However, the vast majority of} blackjack video games 온라인 카지노 today use six or eight decks. In these cases, the dealer deals your two playing cards face-up from a shoe . In Las Vegas, casinos typically permit doubling down, an choice that permits you to double your bet, on any two playing cards, but other places may restrict this transfer to only 10s or 11s.

  SvaraRadera