måndag 24 januari 2011

Läsarna bestämmer - Om pengar inte va något problem skulle jag inreda mitt kök såhär.

Veckans första läsarbestämda inlägg får bli ett i inredningens tecken. Det får handla om mitt drömkök helt enkelt, som titeln antyder. Just av den anledningen att jag faktiskt drömmer om ett kök. Inte för att vi är utan nu alltså, men vi bor i en hyresrätt med ett ganska ocharmigt nittiotalskök. Med luckor i blek körsbärsfärg. Not my kitchen of choice direkt. Utöver det ska jag inte klaga, allt fungerar ju och så. Men däremot så kan jag drömma! Och då drömmer jag om ljus. Ett luftigt ljust kök. Inte direkt lantligt, och absolut inte romantiskt. Snarare med en industriell retrofeeling. Tror att ni kan ana känslan i bilderna ovan. Höga fönster, högt i tak. Lite zink, lite rost och en smula betong. Dock inbillar jag mig att öppna överhyllor i ett kök, hur snyggt det än är, måste vara väldigt opraktiskt. Stekos och damm tänker jag. Någon med erfarenhet kanske kan bevisa mig fel? Skulle bara bli glad i så fall. Men därför funderar jag på om man istället skulle kunna ha bara glasluckor i ram på överskåpen. Typ vitrin fast utan massa spröjs. Lite gammal biologisal över det hela. Fast ljust då. Och högt i tak. Sa jag att jag ville ha stora höga fönster också? Det vill jag i alla fall. Och vitt trägolv. That's my dream kitchen!

Bilder från: In My House och Decoria.se

6 kommentarer :

 1. Skulle det en vacker dag bli aktuellt med ett nytt kök, så vill jag bara säga "halloj, här är vi!!" :) vi har ju en egen köksbutik med massa fina köksmöbelmöjligheter som vi även redan har levererat flera gånger till sverige! :) /rebecka hornbruch

  SvaraRadera
 2. Tack för det Rebecka! Måste man beställa på tyska då? Isch would likee das grose vite köken. Ja shön! Das industrieköken! ;-D

  SvaraRadera
 3. Ett kök helt i min smak!! Precis som vi försöker skapa i vårt hem just nu. Lite industrikänsla! Alla tummar upp!!

  SvaraRadera
 4. På tal om inredning.. Blir det några bilder ifrån ert hem snart? :D

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jessica: Ja eller hur! Önksar bara att det var mitt jag visade ;-)

  Carolin: Great minds think alike ;-)

  Sophia: Oh jag vet :-) Jag tänker på det nu och då, utan att komma till skott. Eller när det är fint och städat så tänker jag, nu ska jag passa på! Och så hinner det stöka till sig igen, eller så har det hunnit bli mörkt ute ;-P Men planerna finns! Inom en snar framtid!

  SvaraRadera