onsdag 12 januari 2011

Baby Wise

Jag får ofta frågan om hur vi har fått Dylan att sova hela nätterna, både via mail och bloggen. Så nu länkar jag bak till ett gammalt inlägg på ämnet. Jag förstår att detta är en angelägen fråga för många med småbarn då sömn är något som är så otroligt viktigt både för stora och små. Med det sagt så ska jag också säga att jag inte tror det finns några garantier med något. Och med det menar jag mirakelkurer eller metoder som ger garanterade resultat. Alla barn är olika, och så är det bara! Men däremot så tror jag att det finns rutiner och metoder som ger bra resultat. Vi fick en bok som heter "Baby Wise" i present av våra vänner Richard och Hanna innan Dylan föddes. Den läste jag och följde väl grundläggande de tillvägagångssätt och råd som boken gav. Jag sållade lite. Och för oss funkade det kanon! När Dylan var sju veckor slutade han vakna mitt i natten för att amma. Vilket för oss innebar att han ammade vid midnatt sista gången ungefär, och slutade amma vid tre på morgonen utan vaknade först runt klockan sex istället. Sen har ju hans sovtid blivit längre och längre och nu brukar han sova cirka elva, tolv timmar per natt. Sedan sover han två gånger under dagen, på cirka en och en halvtimme åt gången. Och som någon undrade så sover han i egen säng och har gjort hela tiden. Först inne hos oss, och sedan runt halvåret i rummet bredvid oss. Detta är bara svar på frågan hur vi har gjort och inga rekommendationer, men för oss har det funkat hur bra som helst!

Länk till inlägget här.

Boken heter "Baby Wise" av Gary Ezzo & Robert Bucknam

4 kommentarer :

 1. Låter helt underbart! Vår Emma ( 10 månader) sov heeela nätterna ( fick väcka henne för mat första månaden) tills hon blev dryga halvåret, sedan började de jobbiga nätterna med en liten vaken dam. Idag somnar hon vid 22 snåret ( alldeles för sent) och vaknar minst en gång om natten). Då jag ska ploppa nästa bebis om en månad är sjukt trött så lyfter vi över henne i vår säng så jag ska få sova ytterligare lite till. Hade verkligen önskat henne i hennes egna rum när nästa är på ingående. Ska spana in den där boken :-)

  SvaraRadera
 2. Ja Baby Wise gäller ju för barn upp till 8 månader ungefär, sen har de böcker för lite äldre barn också. Absolut värt att kolla upp enligt mig!

  SvaraRadera
 3. Babywise på svenska!
  Tack Johanna för ditt inlägg! Vi har också använt Babywise principer till våra barn och det har funkat klockrent, med barn och föräldrar som får sova hela natten. Så vi bestämde oss för att publicerad den på Svenska. I mars kommer den från tryckpressarna och finns att beställa på babywise.se
  Mvh, Paul o Therese

  SvaraRadera