söndag 30 januari 2011

Från guld till betong

Den här gamla tavlan, tidigare omgjord till griffeltavla fick i helgen ny skrud. Guldramen har egentligen aldrig riktigt gjort sig i vårt kök tycker jag, och vitmålad hade den blivit för platt mot den vita väggen bakom. Så den har fått förbli orörd. Tills det slog mig, betong! Det vore snyggt!

Så jag började med att grunda ramen med en strukturfärg från Panduro som heter Snow paint.

Den är alldeles lagom kornig i konsistensen för att ge lite struktur tycker jag. Annars kan man testa att blanda sand direkt i färgen man ska måla med, men jag hade en del sprickor som behövde fyllas och så, och då blev detta det bästa alternativet.

Efter att strukturfärgen hade torkat så strök jag hela ramen noga med ett lager sidenmatt allmogefärg, också den ifrån Panduro. Nyansen heter grå helt enkelt.

Och här ser ni resultatet!

En liten närbild på ytan. Jag avslutade med att gnida in den med lite superutspädd vitfärg också, för att det inte skulle kännas så perfekt. Måste säga att jag faktiskt känner mig rätt nöjd med resultatet! Lite betongigt sådär. Nice!

6 kommentarer :

 1. Världens bästa Hannis!;P
  /Mammis

  Ps..kommer du ihåg att även jag blandat i sand i färg för så där 10år sedan?

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Både ljusstaken och ramen!
  Men hur hinner du allt? Vad gör Dylan när du pysslar?

  SvaraRadera
 3. Nämen, vad knas! En vän skickade länken hit nu efter att jag igår(?) frågat på bloggen om någon haft ett bra husmorstips på att göra just sån fuskbetong. TACK!

  Jag tänkte på det där med snösprayen.. du låter det stelna innan du målar med färgen? Eller? Tar det isf inte ganska lång tid innan det stelnat? Och hur hållbart är det sen?

  SvaraRadera
 4. Mammis: Klart jag minns! Det är ju du som har fört mig in på den kreativa banan, ända sedan barnsben har du pysslat med oss! Och det är jag så tacksam för! <3

  Ellinor: Tackar för det!

  Maria: Oftast när han sover, men ibland kryper han runt och råkar få lite färg på sig ;-) Nu har det dock varit helg och mannen har varit ledig, så då är han med honom också ;-)

  Rebecka: Ha! Va kul! Och nej det är inte snöspray, sådan man har på fönster vid jul. Det är snöfärg, eller snow paint som burken säger. Det är en helt annan grej. Finns nog bara i hobbybutiker eller på panduro.se att köpa eller beställa. Och den torkar ganska snabbt. Målas på med pensel och blir riktigt hårt när det stelnar, tar kanske en timme eller så. Med färg över blir det extra hållbart! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Ahaa. Jag kom på det efter att jag skrev, att det nog inte var likadant som snöspray ändå. Men nu ska här målas minsann. Återigen: tack!

  SvaraRadera