söndag 16 januari 2011

Foodbonanza

Nej, ni har inte hamnat på en matblogg. Bara en lite lätt matfixerad gravid kvinnas blogg. Och ser ni vad bilden visar? Lax! Riktig lax! Äntligen! Mitt begär är stillat. Till och med en replika av nyårsaftons laxkanapé lyckades jag få till. Det ni! Jag hade inget recept så jag fick gå efter minnet och smaklökarna. Gott blev det i alla fall!

Och här ser ni hur laxtapasen ska se ut på riktigt. Förutom att det egentligen ska vara en balsamreduktion till, och inte balsamvinäger. Men jag orkade inte koka och hålla på. Det blev gott i alla fall! Och här är det parmesan som gäller, och ingen gripande goudaost. I enjoyed every bite!

Sen slänger jag upp en liten bild på gårdagens efterätt också när jag ändå bloggar mat. Vi hade finfrämmande igår då våra kära vänner Jonathan och Clara var hos oss. Mannen lagade klyftpotatis och morötter med färsbiffar och gräddig skysås, lika gott idag som igår! Och jag gjorde jordnötsbrownies och lingonmacarons. Paltkoman höll sig till frukost idag ungefär.

Och sist ut. Kvällens indiska mat, made by the man. Är ni intresserade av något recept förresten så får ni bara säga till! Det är ju som sagt ingen matblogg det här, men jag är lite lätt matfixerad för tillfället. Får se när det går över. Kanske till sommaren eller så. Annars får ni väl hojta till om ni får nog. Typ, enough with the matsnack already!

7 kommentarer :

 1. Jag gillar mat! Och matsnack! :D

  SvaraRadera
 2. Du vet väl att du kan köpa "crema di balsamico"? Härlig "färdigreducerad" balsamvinäger. Mumma!

  SvaraRadera
 3. ser jättegott ut alltihop!
  Jag vill gärna ha receptet på lingonmacaronsen! :)

  SvaraRadera
 4. Ellinor: Tur det då! ;-)

  Sofie: Ja jag har sett det men glömde köpa hem. Tack för påminnelsen!

  Kadri: Absolut, då kommer det i veckan!

  SvaraRadera
 5. Jag vill gärna ha recept på det indiska! :)Och blogga på om mat du. Äta bör man, annars dör man och lite ny inspiration på den fronten är ju aldrig fel!

  Nu ska jag gå och ha frukt och sångstund med några 3-åringar...

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Mat är mitt språk! Så det är ytterst trevligt med inspiration i bild och ord!

  SvaraRadera
 7. Ja, mattips är exakt vad jag behöver. Ös på!!! /Madde

  SvaraRadera