torsdag 20 januari 2011

Vem är du?

Jag har börjat säga lillebror om bebisen i magen när jag pratar med Dylan om den. Men jag har ju ingen aning om vad det är för sort där inne, girl or boy. Tror det är för att Dylan var en kille, och jag bara antar att nästa också är det liksom. Eller så har jag en vibe. It's a boy, typ. Men vad vet jag. Det är nog inte så bra att jag säger lillebror i all fall, om det nu skulle va en tjej så kan det ju förvirra saker rätt bra för Dylan. Förresten, vem vet. Med den här galna genusdebatten som råder så finns det säkert någon som tycker det skulle vara bra. Knasigt allt det där. Mina flickor ska i alla fall få vara flickor, och mina pojkar just pojkar. Olika som de är. Om sen Dylan skulle gilla rosa, fine by me. Men jag skulle aldrig försöka få honom att gilla rosa. Han får väl gilla vad han vill. Alla föräldrar påverkar sina barn, vare sig det är åt ena eller andra hållet. Varför är alla så rädda för detta? Och varför är opåverkat så bra? Alla påverkas, och neutralt finns inte. Så det så! Hur kom jag nu in på detta? Haha. Jaja. Åsikter schmåsikter.

5 kommentarer :

 1. Helt sant. Jag vet folk som ansträngt sig för att barnen ska få leka med alla typer av leksaker och t.ex. skulle alltså både pojken och flickan få leka med dockor och som sagt, inget fel i det. Vad hände? Jo, flickan pysslade om sin och tog hand om den och pojken - ja han släppte sin med fallskärm... :D Många tycks blanda ihop lika värde med att vara likadana och göra samma saker på samma sätt...

  Trevlig blogg du har Johanna och jag tycker du är så söt så man nästan vill äta upp dig. ;) :D Fina tavlor gör du också.

  SvaraRadera
 2. Om vi tar färger som exempel, så är huvudsaken för mig att man behandlar alla färger som färger, utan nån form av värdering. Det är ju löjligt att klä pojkar i rosa och flickor i blått bara för att. Genus handlar för mig om att alla barn (och vuxna) ska kunna använda vilka färger som helst..

  SvaraRadera
 3. Håller helt med, SÅKLART att man påverkar sina barn! Det måste man väl få göra? Man VILL ju ge dem sina (förhoppningsvis sunda) värderingar och en vettig uppfostran om rätt och fel etc.

  Och ALLA är ju olika både mellan och inom kön... låt alla testa vad de tycker är skojigt och fint helt enkelt! :D

  SvaraRadera
 4. Clara: Hur svarar man word? Wooooord! Kanske ;-)

  Ulrika: Snälla ät inte upp mig! ;-)

  Sofie: Precis!

  JoHo: Jo men precis!

  SvaraRadera