torsdag 10 mars 2011

Sega cookies

IMG_8151
Imorgon flyger vi iväg, och jag vet inte hur mycke jag kommer att kunna blogga under helgen. Dessutom så har jag tydligen använt upp allt mitt bildlagringsutrymme på Blogger (lägger jag verkligen upp så mycke bilder?) så tills jag betalar för att utöka det utrymmet så kan jag inte ens ladda upp bilder från min iPhone. Just nu använder jag Flickr. Så vi får se hur det blir med bloggandet. Men jag lämnar er i helgen med ett fantastiskt fint och enkelt recept på sega chokladcookies som jag hittade för länge sen på Josephines blogg. Jag testbakade dem idag och jag hann inte ens fota dem innan det bara var en kvar, och inte ens den var skonad från betuggning. Dessutom är de glutenfria! Lite lagom marängiga i konsistensen sådär. Mmm... Här kommer receptet!


Sega cookies

2 äggvitor
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk marsansåspulver
100 g hackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp i ca 3 minuter, sikta därefter ner kakaon och marsansåspulvret. Blanda tills smeten är slät och rör ner den hackade chokladen. Ljus eller vit choklad passar bäst tycker jag, eftersom kakaon gör att de redan smakar ganska mycke choklad. Klicka sedan ut lagoma matskedar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. De flyter inte ut så jättemycke vid gräddning, men lite, så lämna lite space mellan. Jag fick ut nio stycken, men det beror ju på hur stora man gör dem. Grädda sedan mitt i ugnen ca 13 min. Ta ut, låt svalna något och njut! Lycka till! Och ha en fin helg!

5 kommentarer :

 1. mm, låter som en kaka precis i min smak! måste testas nån gång.

  SvaraRadera
 2. Kanongoda! Har precis ätit dem. Såg receptet tidigare idag, och i eftermiddags bakade sonen och en laddning. Som fluffiga små moln.

  Mmm....

  SvaraRadera
 3. Bakade precis och det var jättegott, tack för tipset. Dock tyckte jag inte, till skillnad från författaren till förra kommentaren, att de blev speciellt fluffiga.. Men goda ändå som sagt!

  SvaraRadera
 4. Jag gav dem ett försök, men fick typ bara fyra kakor? (heh, vadå? jag åt inte alls halva smeten *hoost*)

  SvaraRadera