onsdag 23 mars 2011

I've seen them all now

vagn copy
Efter gårdagens vagnletartripp så känns det som att jag sett, jämfört och utvärderat varenda gripande syskonvagn i hela vida världen! Och blev jag nå klokare på det då? Jo men faktiskt. Bozzen som jag skrev om tidigare är numera helt borträknad. Inte en chans för min del. Den är hög, den känns bred och så lite plastig. Enligt min smak då. Så nej! Den får va hur billig den vill, still no. Tittade även på Phil & Ted's live. Och nej, de är ju verkligen supersmidiga att köra, smala och så, men nej. Jag provsatte Dylan i den och kände som jag trott, att jag inte gillar den höga, rakryggat sittande syskondelen för storasyskonet. Plus några andra saker som förvaring med mera. Och sedan, som Frida kommenterade så är ju verkligen rörliga hjul att föredra på en syskonvagn! Så Emmaljungas äldre modeller med stora hjul och Brio, nej. Provkörde Brion och det räckte för min del. Tittade även på City Select, men de har för små hjul, och är dyra. BabyJogger Mini har tyvärr också för små hjul, Elite-modellen har än så länge ingen liggdel och bara framåtvänd sittdel.

Då återstår egentligen bara Teutonian, i modellerna Team Cosmo (2011) eller S4 (2010), som har rörliga stora hjul OCH är vändbar. Och desto mer jag tänker på det, desto mer vill jag kunna ha sittdelarna vända MOT mig. För först tänkte jag bara för Dylans skull, men sen så slog det mig att när bebbe nummer två inte vill ligga längre runt 6 månaders ålder i vinter, då måste ju den också sitta framåt. Och det vill jag verkligen inte. Helst inte i alla fall. Inte så tidigt som 6 månader. Men tänker jag bort det, så är nog vårt enda andra seriösa alternativ BabyTravel Dublin som ni ser här ovan till höger. Minuset då att det bara går att sitta framåt. Minuset med Teutonian är att det är så lång leveranstid på den att de inte ens själva vet när den kommer in, så det är nog Blocket som gäller i så fall. Och så säger en del att den är för bred också. Där hör jag gärna någon med erfarenhets åsikt! Frida, Miah? Är den verkligen outhärdligt bred? Fyra centimeter mer än BabyTravelen låter ju inte så mycket på pappret.

Så här står vi i alla fall nu. Och som Anna kommenterade på ett barnvagnsinlägg tidigare, syskonvagnsletandet präglads av att hitta den bästa vagnen av alla de dåliga alternativ som finns. Och ja. Lite så faktiskt.

Teutonia: 79 cm bred, vikt ca 20 kg.
BabyTravel: 75 cm bred, vikt 18 kg.

12 kommentarer :

 1. teutonian går in genom vanliga dörrar (men tänk på att själva dörren måste gå att öppna max, annars snor dörren lite utrymme i dörröppningen, om du förstår vad jag menar?). Det GÅR att gå i affärer med den, men är lite knöligt, fast kanske mest för att man har två små barn med sig?

  Vi har ju en som knappt används längre, finns i Luthagen. Skulle du vara sugen på att köpa den för en billig penning? Den är ju begagnad, men i ok skick. Om ni vill kan ni få komma och kolla på den. Liggdel (x2!) finns ju också. Du kan ju höra av dig via FB om du är sugen.

  SvaraRadera
 2. Jag måste berömma dig för ditt engagemang i detta med barnvagnar, Johanna! Själv tycker jag det är evinnerligt tråkigt och köpte en utan att undersöka så vidare noga...Men så köpte jag ju en Phil & Ted's också! ;)

  Till Phil & Ted's försvar skulle jag vilja säga några saker, även om du säkert inte kan övertygas. Man kan visst ha barnet helt i liggläge i P&T. Dessutom är den oerhört lätt och smidig och kan enkelt lyftas in i bilen av svaga människor (som jag). Vissa andra syskonvagnar kan man knappt få in i vår bil trots att vi har kombi. P&T är dessutom relativt billig att köpa ny på nätet (kopbarnvagn.se).

  Dessutom kan man inom loppet av en sek göra om barnvagnen så att Frank kan välja mellan sitt- eller liggläge. Kan man verkligen byta mellan sitt och liggläge på alla de andra vagnarna när man är ute?! Starkaste arg är kanske att när Noelle vill gå/leka hellre än att sitta (vilket hon redan vill) så gör jag enkelt om den till en singelvagn som är hur smidig som helst (detta att gå/leka gäller främst vår/sommar/höst kan man väl tillägga).

  Tack för mig och lycka till med letandet!

  SvaraRadera
 3. självklart ska du ha en barnvagn som är så att båda barnen ser dig. Det bästa är att ha det så tills de är två år. Tryggheten med att se någon förälder är mycket bättre! Det är egentligen helt konstigt att inte barnet ska se föräldern. Jag tror att det är ännu en plan att splittra familjeband.. Så tänker jag i alla fall

  SvaraRadera
 4. Visst är det svårt med syskonvagn! Finns verkligen ingen som uppfyller alla krav man har! Vi hade en babytravel först, var jättenöjd med den sålänge Levi ville åka vagn. Den är smidig och lätt att köra och blir relativt liten ihopfälld. Men så helt plöstligt ville Levi mycket hellre gå när vi var ute och då kändes det heldumt att köra en megavagn med en liten bebis i så då bytte vi till en p&t för att kunna ha möjligheten för båda att åka när det behövdes. Liten och smidig syskonvagn, men det är nästan det enda postiva med den. Som sagt, den perfekta syskonvagnen finns inte men babytravel var vi nöjda med sålänge båda åkte vagn och sedan p&t för möjligheten att skifta mellan enkel- & dubbelvagn.

  Lycka till!
  /Shirin

  SvaraRadera
 5. Frida: Bra att veta! Och ja, vi är intresserade! Jag FB:ar dig!!!

  Becca: Haha! Ja jag är lite väl engagerad kanske ;-) Men vadå, det är sån jag är! Överintresserad av allt! Men med P&T's så vet jag att bebben kan ligga, men man kan ju inte luta storasyskonet så mycke, det var väl mest det jag haka upp mig på. Alltså syskonsitsen, den man sätter ovanpå. Eller har jag fel då? Men hon på Barnens Hus visade den och det verkade som om Dylan skulle få sitta väldigt "rakryggad" ovanpå bebben. Men smidig ÄR den! Hjälp asså va smidig! Kan eventuellt tänka mig byta sen, när barnen blir lite äldre som Shirin skrev ;-)

  Mali: Ja mot mig, det känner jag starkt för. Framför allt när minstingen vill börja sitta runt halvåret i alla fall.

  Shirin: Bra där! Detta tyckte både jag och mannen var smart! Att eventuellt byta lite senare då P&T's är en bra vagn, utan tvekan, men för oss kanske som för er när de blir något äldre! Tack!

  SvaraRadera
 6. Vad du har spanat runt, imponerande! Vi hade en BabyTravel först men bytte efter några månader till en Emmaljunga (äldre modell). Den var vi supernöjda med! Men smaken är som baken... De stora nackdelarna med BabyT var att barnen inte kan sitta upp ordentligt utan hela tiden halvligger. Det var inte så uppskattat av något av barnen. Plus då att den bara går att ha framåtvänd. Dessutom knölig att fälla ihop, jag klämde fingrarna flera gånger ;-(

  Hoppas ni hittar någon som ni kommer att vara nöda med!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. när du skriver att babyjogger har små hjul menar du mini då? För de finns ju en babyjogger elite. Stora hjul.

  De med vändbara sitsar e ju jobbigt.. De som finns är oftas (enligt mig) stora o klumpiga. Eller då plastiga.

  Här får du lite andra vagnar:

  http://www.blocket.se/stockholm/En_vandbar_tvilling_syskonvagn_med_svanghjul_31565307.htm?ca=10&w=3


  http://www.bugababy.se/content/7-bugaboo-donkey-info

  http://www.kaboodle.com/reviews/baby-jogger-city-elite-double-stroller--black-black

  http://www.barnvagnsguiden.se/guide/images/vagnar/combi.jpg

  http://www.barnvagn.se/barn-Carena_Double_Swing_%2B_1_korg-317.html

  SvaraRadera
 8. Anonym: Hej! Tack! Jag har kollat på länkarna och kan ju säga såhär:

  Länk 1, Bozzen, har sett i verkligheten. Ranglig, plastig, för hög, icke höj och sänkbart styre och korta sitsar. Tyvärr! Hoppades mycke på den!

  Länk 2, Bugaboo Donkey, kommer inte till Sverige förens hösten 2011 tidigast, kostar runt 20.000 kronor. För dyrt för mig i alla fall!

  Länk 3, Samma som BabyTravel enligt mig, fast endast framåtvänd liggdel också. Vilket går bort! Och dyrare än BabyTravel.

  Länk 4, För små hjul!

  Länk 5, Har inte höj och sänkbart styre. Väldigt hög! Dyrare än BabyTravel.

  Så tyvärr! Men TACK för att du tagit dig tid att länka! Känns hemskt att bara såga dem sådär! Men det känns verkligen som jag sett allt nu, så nu återstår bara att fatta det minst sämsta beslutet :-)

  SvaraRadera
 9. buggan o babyjogger kan köpas från tex england, tyskland o holland. snabbt o smidigt o mycket mycket billigare.. bara så du vet! =)
  Buggan kommer ut i maj till andra länder. Men nu kanske de inte bara va priset och när den kom ut som avgjorde.
  anyway.. lycka till! De ultimata vore en egendesignad vagn. Känns som man får göra allt själv nuförtiden för att de ska bli bra ;)

  SvaraRadera
 10. Köpte en babyjogger city elite dubbel för ett tag sen. Är supernöjd med den.
  Kostar 5000 kr från england. Tog två dagar, o de kommer hem med den till dörren om man e hemma då :)

  Man kan ha en mjuklift med sufflett i den, som man vänder mot sig. Man kan sätta fast mjukliften med två krokar eftersom de finns "öglor" i vagnen. Om man har den ute på fotstödet som går att fälla upp så ligger den plant. Annars kan man lägga in en extra hård skiva i mjukliften, där de redan brukar ligga en.


  Men om några månader kommer de en liggdel även till dubbelvagnen (finns redan till singel)om man kan vänta på den.

  Stora fördelar med vagnen engligt mig är:
  Superenkel att fälla o lyfta in i bilen. Stora svängbara hjul. Man kan fälla upp benstöd (viktigt när de är små tycker ja så de inte dinglar med benen) Suffletten har stora fönster som man kan öppna o se barnen jättebra där igenom. Luckorna på sufletten sitter fast med magnet o inte kardborrgrejs så de slipper låta en massa när man öppnar.
  Handtaget går att höja väldigt högt och sänka väldigt lågt.
  Stor plats för barnet att sitta på. Suffletten är jättelång, så skönt när solen kommer, o slippa sätta på nån liten solskyddsgrej.

  Har i alla fall både singel o dubbel o e väldigt nöjd med båda :)
  Plus att de finns massa roliga tillbehör till :)

  Men ett tips är då att beställa från england. Då dubbel kostar 5000 istället för 9000 här i sverige o singel kostar 3500 där istället för 6500 som här. Frakten blev 250 kr per vagn :)

  SvaraRadera
 11. Jag skulle nog säga att man måste stå ut med en viss bredd eftersom man också vill att barnen ska ha det bekvämt i vagnen. Så för mycket kan man nog inte kompromissa på bredden. :)

  SvaraRadera
 12. Hej! Vilken bra blogg, hittade den nyligen! Jag har en Mountain Buggy Swift till min son och tänkte lämna min åsikt angående detta med att sitta framåtvänd. När sonen var nyfödd låg han i liggdel vänd mot mig men när han var ca 6 månader tog vi bort liggkorgen och nu sitter han framåtvänd (finns dock fortfarande fullt liggläge). Han älskar att sitta framåt och jag har koll på honom i en "tittlucka" genom suffletten. Enligt oss fungerar det alltså utmärkt att ha honom framåt trots att han "bara" var 6 månader när vi vände honom. Nu är han snart 8 månader. Tänkte bara säga detta :) Lycka till med allt! /Frida

  SvaraRadera