måndag 21 mars 2011

Sista syskonvagnsinlägget. Jag lovar! För idag i alla fall.

spider_black copy
Det finns två vagnar till som någorlunda uppfyller mina syskonvagnskrav. Spider Implast och Emmaljungas Twin City Cross. Men innan ni säger något, kan man räkna bort en barnvagn bara för att den är ful? För alltså, Spider Implast må ha tvådelade vändbara sitsar, fyra stora (traktorstora?) luftpumpade däck, som dessutom är vridbara fram och ett ställbart handtag. Det är typ alla punkter på min lista. Och ändå känner jag bara, nej. Den ser ut som en permobil typ! I alla fall på bilden. Hur hög och konstig som helst! Ser ut som om jag skulle kunna stå raklång under handtaget. Så nej. Rätt på pappret är inte alltid rätt.

Emmaljungan däremot finns inte att köpa ny längre i Twin City Cross modellen, vad det verkar som. Men det finns en del begagnade i gott skick. Den har inte vridbara hjul, och sätena är inte separata, dock vändbara, så en sådan skulle jag nog ändå kunna leva med. Påminner ju väldigt mycke om den vagn vi har nu, och den har jag ju bara varit nöjd med, trots att hjulen är låsta.

Så ja. Det står väl huvudsakligen mellan tre modeller just nu. Teutonia Team Cosmo, Bozz Allround eller Emmaljunga Twin City Cross. Eftersom vändbara sitsar är ett krav jag har. Får se vart detta landar tillslut. Även om vi har någon månad kvar, så är jag ändå glad att vi är ute i hyfsat god tid. It's a jungle out there!

10 kommentarer :

 1. Nej, jag fick svaret att Twin City Crossen utgått men kan finnas i lager hos återförsäljarna. I så fall lär den också vara rabatterad gissar jag så det kanske är värt att kolla upp. Som sagt - vi är supernöjda med singelvarianten av den vagnen. Hjulen är jättebra - punkteringsfria men ändå stora och med luftkänsla. Skulle gärna ha en sån själv sen, men det känns lite väl att shoppa in en nu bara för den kan ta helt slut när jag inte ens är gravid igen än. :D

  SvaraRadera
 2. Då måste jag kommentera igen ;)
  Svängbara framhjul på en tvillingvagn är nästan ett måste tycker jag, då den annars blir grymt svårstyrd. Tänk på att det blir rätt tungt med två barn!

  SvaraRadera
 3. Ulrika: Okey, då vet jag! Har aldrig sett den live så att säga, måste provköra den lite känner jag, den är ju bra mycke bredare som tvillingvagn!

  Frida: Ja du har en poäng där! Har inte känt på någon i verkligheten än, men det låter ju grymt logiskt :-)

  SvaraRadera
 4. Du ska inte ha en bugga då?

  http://www.bugababy.se/content/7-bugaboo-donkey-info

  Massa kombinationsmöjligheter, rörliga hjul och LÄTT. Om den är snygg eller inte är väl en smaksak, som med det mesta annat.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Jo den är fin! Har kollat in den, dock kommer den inte till Sverige förrens hösten 2011. Sen så är den tyvärr också endast framåtvänd i sittdelen. Det är väl det som är kruxet. Inte så många vagnar med vändbara sittdelar... Men tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Jag har den där cosmon som du skrev om i ett tidigare inlägg och är supernöjd! med en så stor vagn så känns det som svängbara hjul är ett måste. med liten teling som Dylan så är det att rek att ha honom vänd mot dig. Dock gillar jag inte att man delar suflett. Men hey, man kan tydligen inte få allt. Jag har en 2 månaders kotte och en 1 åring och vi trivs kanon med vår.

  SvaraRadera
 7. Bugaboo donkey som du kommenterade kan man ha åt både mot sig och från sig. Inte som du skrev att den bara är frammåt. Bara så du vet. Dessutom kommer den ut i april i holland/tyskland/England/Usa som man kan beställa hem den :)

  Jag får bebis 2 om ett par veckor och vi har köpt en Urban Jungle Duo! :)

  Lycka till i jungeln

  SvaraRadera
 8. Joy: Asså hon på Babyproffset sa att man bara kan ha sittdelen framåt, och det är sittdelen jag snackar om. Och även om den går att beställa från utlandet, och är billigare där så är det ändå runt 15.000:- vilket jag tycker är lite galet dyrt...

  UJ'n duon är fin! Men också bara framåtvänd sittdel. Alltså måste min bebis nr 2 sitta framåt när den är 6 månader i vinter, och det vill jag helst inte.

  SvaraRadera
 9. Babyproffsen har ingen koll ;-)
  Jag känner en tjej på Bugaboo Sverige 8-).

  Men det är sant, den är svindyr. Även i utlandet! :0) Hoppas du hittar någon som du blir nöjd med. Min bebis får helt enkelt "gilla läget" och sitta (halvligga) framåt tidigt. Men som tur är så sitter storebror bredvid och gör henne trygg :0)

  SvaraRadera
 10. http://www.youtube.com/watch?v=ZBdvO7ycXZU&sns=em

  Om inte 15.000 vore ett problem skulle jag köpa :0). Har ägt 3 bugaboos och älskar alla!!!

  SvaraRadera