tisdag 8 mars 2011

Pain for breakfast

Imorse sov Dylan ganska länge, så jag passade på att ta en duscha innan han vaknade för en gångs skull. När jag var klar så sov han dock fortfarande så då slog jag till och gjorde något välbehövligt, jag epilerade mina ben. Nästan så länge som jag har brytt mig om att avlägsna överflödig kroppsbehåring så har jag vaxat och epilerat. Jag har aldrig gillat att raka. Det blir stubb, det måste göras ofta och det kliar något så galet på mig när det växer tillbaka. Så i dagsläget äger jag inte ens en hyvel. Och visst gör det lite ont. Det är orsaken till att jag äger en epilator över huvud taget. Jag har nämligen fått den eftersom inköperskan tyckte att det gjorde för ont, och använde den aldrig. Men det är bara i början. Nu gör det knappt ont alls.

Men jag minns första gången jag använde den, i gymnasiet någon gång. Jag hade hört att choklad frigjorde endorfin i kroppen, och att endorfin lindrar vår uppfattning av smärta. Så där satt jag på mitt sovrumsgolv och tryckte i mig en 200 grams Marabou chokladkaka samtidigt som jag körde mördarmaskinen upp och ner längs mina ben. Och kanske funkade det. För jag använder den ju än. Och så slipper man stubb och skärsår, och behöver bara göra det varannan vecka ungefär. Så på benen använder jag epilator, och på andra ställen där jag och min hårväxt inte kommer så bra överens så använder jag kalla vaxstrips. Det gör visserligen lite mer ont än att epilera benen, men vadå. Lite smärta gör bara att man känner att man lever. Kan inte någon påminna mig om det citatet sen i juli, när jag ska föda barn.

6 kommentarer :

 1. Men smärtan att föda barn är ju av en ehlt annan karaktär än all annan smärta. Det är ju en possitiv smärta som för fram till mgt fantatsiskt. Jag älskar att föda barn! Ja faktiskt. Men nu ska vi inte ha fler, så jag får ju aldrig uppleva det igen. Kan också peppa dig med att det (oftast) är en helt annan femma att föda andra gången, och tredje och fjärde...;-)

  SvaraRadera
 2. Haha! Tack för det! Och nej, vet du, jag tyckte inte det var så farligt heller. Jag trodde visserligen att jag skulle dö lite, men direkt efteråt så sa jag till barnmorskan (möjligtvis lite hög på lustgas fortfarande) att det här kan jag tänka mig att göra om! Knasigt.

  SvaraRadera
 3. Ooh. Jag är en vaxare av samma orsak som du - stubb och det kliar så vanvettigt... Men epilera har jag bara provat en gång och det var vidrigt, med vaxet går det fort i alla fall, epilerar man måste man jag hålla på så länge = utdraget lidande. Vilken apparat har du?

  SvaraRadera
 4. kör du vax under armarna med? eller har du testat epilator där nån gång?

  SvaraRadera
 5. Anna N: Jag har en Braun Silk épil duo, men den har några år på nacken. Funkar dock prima för mig!

  Kadri: Jag har testat, det funkar, men bara om det inte var så länge sen du vaxade, så det bara är lite tunna rackare. Annars vaxar jag under armarna. Använder de färdiga vaxstripsen från Veet. En under varje arm, sen ryck, ryck! ;-)

  SvaraRadera
 6. OUCH!! Kommer ihåg att jag fick låna i Ume men var för klen... tror inte ens choklad skulle kunna få mig att använda epilator ;)

  SvaraRadera