söndag 20 mars 2011

Bear with me

Team_Cosmo_4200+_640x480_
Jag vet att detta inte är überintressant om man inte själv har barn, men bear with me. Bara för en liten stund. Jag bloggar ju allt som snurrar i mitt lilla huvud, och just nu är det sannerligen detta! Syskonvagn. Har dock lyckats hitta två som någorlunda matchar mina krav. Teutonia och Bozz.

Båda går att vända både mot mig och från mig. Plusset med Bozzen är att den kan vändas individuellt. Alltså kan Dylan sitta framåt och bebben ligga mot mig. Om jag vill. Teutonian är vändbar, men båda måste vara åt samma håll. Sen så är den typ dubbelt så dyr. Båda har rörliga framhjul, men de är låsbara och inte så pluttiga som på exempelvis Emmaljungas syskonvagnar. Sen så går det såklart att ha liggdel i båda, även om bilden bara visar sittdelar.

Återigen, är det någon som vet något om dessa vagnar eller andra så är det bara fritt fram att tipsa! Phil & Ted's står dock inte på agendan, även om den är väldigt smidig. För att jag vill att bebben ska kunna ligga helt plant, inte sitta som i en bilstol. Och så vill jag ha dem bredvid varandra när de blir större. Så de kan nypas, kivas och dela russinpåse när vi är ute och promenerar. Typ så.

18 kommentarer :

 1. Jag har ingen egen erfarenhet i ämnet eftersom lillasyster i den här familjen är drygt 5 år yngre än storasyster, vi behövde alltså aldrig en syskonvagn. (Till storasysters besvikelse, tyckte det verkade så mysigt! ;) )

  Men jag tycker att du resonerar helt rätt, eller i alla fall så som jag också skulle ha gjort. Stora hjul, barnen mot dig med möjlighet att svänga och att det är fullt liggläge.

  Lycka till i detta svåra beslut!

  /mickis

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna!
  Nu ska du få höra. :) Jag kan av hela mitt GRYMT nöjda mammahjärta rekommendera babyjoggers city mini dubbel. Det är inte möjligt att vända dem mot mig - något jag aldrig skulle kunna tänkt mig med första flickan - men det har gått sååå bra. LillElla sov ju jämt när vi var ute på prommenader i början och nu har redan hon och Alice utbyte av varann när vi är ute och åker. Den är extremt lätt att fälla ihop vilket sparar ryggen och utrymmet i bilen massor.

  Bara ett hjul fram är inte att rekommendera som Bozz har, när man har dubbelvagn eftersom det blir rätt tungt rätt fort och när man exempelvis ska ta sig ner och uppför trappor och trottoarkanter blir balansen lite sisådär och det är rätt jobbigt. Detta var mina tankar alltså. Har flera vänner som har city mini dubbel eller singel och ALLA är väldigt, väldigt nöjda. Kram på dig och lycka till!!

  SvaraRadera
 3. Ps. glömde skriva att vi första tiden hade en mjuklift med suflett från babyproffsen. Sen efter bara 5 månader satt lilltjejen där som en liten potatis och var en stor (grymt liten) och SUPERnöjd bebis. Stört. Men underbart och spännande och fantastiskt att följa dessa små på livets väg. Trots att det går med sån rasande fart ibland.

  SvaraRadera
 4. Vi har en teutonia till tvillingarna, och den är super. Väldigt lättkörd. Men om du behöver kunna lyfta den själv (typ in i bil eller så) kan det vara lite jobbigt, jag klarar det inte riktigt. Men för promenader och buss i Uppsala: skitbra!

  SvaraRadera
 5. Mitt lilla inlägg i barnvagnsdebatten blir att det verkligen är att rekommendera att ha barn under 1 år emot sig. Om de sitter framåt blir det för mycket sinnesintryck för de små som de inte hinner sortera och bebisen kan bli stressad. Vänd mot mamma/pappa är mkt tryggare och bättre :)

  SvaraRadera
 6. Det enda jag kan fundera på när jag ser bilderna är däcken på Cosmon... De ser ut som såna där skrangliga, plastiga punkteringsfria däck. Vår vagn har visserligen också punkteringsfria däck men med luftkanaler som gör att man får lite luftkänsla i ändå. Tycker absolut ni ska uppsöka butik och provköra, känna och klämma innan ni bestämmer er. Har ni tur finns aktuella modeller inne så ni kan göra det även om ni sedan vill skaffa vagnen på annat sätt.

  SvaraRadera
 7. Okey! Tack alla!

  Jag visste inte om Bozzen hade ett eller två hjul fram, det står ju inte någonstans, och syns inte helt på bilden heller. Men nu vet jag. Den har ett.

  Och, tills de blir lite större så är nog "mot mig" ett krav jag inte tummar på. Dylan är visserligen ganska nöjd med både och, då vår resesulky bara går framåt. Men när jag körde den med en mjuklift typ vid Stockholms visiter när han var under halvåret, så kändes det aldrig riktigt bra att inte se honom. Så jag vill ha bebben mot mig. Och han har aldrig lyckats somna framåt heller, säkert för mycke spännande att se. Så han åker mot mig i vår vanliga vagn fortfarande, fast den är vändbar, och det trivs vi båda med ;-)

  Så tack för tipsen! Allt tas in och analyseras vid statens syskonvagn institut, södra regionen, Uppsala.

  Och tack Frida! Det tål att tänkas på, då jag är en kvinna av klena mått. Men mest åker jag ändå lokaltrafik eller bil med mannen, så det kan ju funka.

  Måste nog klämma och känna lite på några vagnar i verkligheten nu!

  SvaraRadera
 8. Jag kollade just in på Emmaljungas hemsida och noterade missnöjt att City Crossen inte verkar finnas i syskonmodell just nu i.a.f. på hemsidan. Den fanns med förra året och var den vi lutade åt när vi drömde framåt. Nu verkar de ju bara ha Nitron som har sådana där plutthjul. Det gillar jag inte. Vad är det för sätt? :P

  Japp, känna och klämma is the way to go. ;)

  SvaraRadera
 9. För oss blev det en Phil & Teds och jag förstår utifrån dina krav att det absolut inte är ett alternativ. Tycker ett plus med P&T är att det är en enkelvagn sen när inte Selma vill åka längre. Jag vill inte släpa omkring med en halvtom dubbelvagn.Jag har nu lämnat krisstadiet i syskonvagnsdilemmat men tyckte att det präglades av att hitta den bästa vagnen av alla de dåliga alternativen som finns. Jag tycker inte att det finns nån som jag verkligen vill ha. Tyvärr.

  SvaraRadera
 10. Har inte Urban Jungle en bra syskonvagn? Jag tycker jag ser den ofta och den verkar poppis. Tre hjul dock tror, jag. Men de är inte små.

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte direkt bidra med några bra insights i vagn-världen. Däremot måste jag (nåväl.. måste och måste) påpeka en liten, liten grej.. (bara för att jag själv skulle ha velat att någon påpekade det för mig). "Bare" är ju bar, som i att man går med rumpan bar. Bare with me blir alltså någon form av invit till att klä av sig naken.. Nu vet jag ju förstås att du menar "bear with me", men ja. Det kan vara bra att veta ;) Lycka till med vagn-letandet!

  SvaraRadera
 12. Ville bara tillägga att Bozzen faktiskt har två hjul i fram. Var och provkörde den häromdagen och jag tycker den verkar bra iaf :)Det enda som är, är ju att den är rätt bred på sina 83cm i förhållande till många andra syskonvagnar på bredden.

  SvaraRadera
 13. Det var jag som skrev den kommentaren från Joakim då det visst var han som var inloggad :)

  SvaraRadera
 14. Caroline: Så sant! Tack för insighten! Skrev detta aaaallt för sent igår natt, innan jag kulle byta om till pyjamas. Så jag menar nog undermedvetet att nu klär vi allihopa av oss och går och lägger oss i våra sängar. Ska dock ändras nu! ;-)

  SvaraRadera
 15. Emelie: Ja bara, åhå, en kille som är insatt! ;-)

  SvaraRadera
 16. Jessica: Urban kan man bara sitta framåt i. Jag vill gärna låta Dylan sitta mot mig ett tag till. Annars verkar de toppen!

  SvaraRadera
 17. Så är det ibland! Jag slänger mig väldigt lätt med flee market, vilket en kompis tycker är väldigt roligt "are you running away from that market?", när det ska vara flea market. Jag menar, vem orkar ha koll på allt egentligen? ;)

  SvaraRadera