torsdag 28 april 2011

Kär i en mening

Kan ni också bli det? Kära i en mening. En rad ord som när ni läser den hoppar rakt av sidorna och in ert hjärta. Något man kan relatera till och känner att man förstår. Det hände i alla fall mig idag.

Jag läste just att en känd kristen predikant vid namn David Wilkerson omkom igår i en bilolycka. Han blev 79 år gammal. Han är bland annat känd för att ha arbetat bland kriminella gäng och missbrukare i New York från 1958 och framåt. Hans självbiografiska bok "Korset och stiletten" blev även film 1969. Och igår, samma dag som han gick bort så publicerade han ett inlägg på sin blogg. I den texten var det en mening som fångade mig, och i den meningen tre ord som bara fastnade. Orden var: "Trust beyond hope". Och när jag läste dem kände jag bara, där har vi det. Det är så jag känner. Med mitt liv, med min kristna tro, med allt egentligen. Tro eller tillit bortom hopp helt enkelt.

Det sägs ju att hoppet är det sista som lämnar människan. Och det må vara sant. Men det är sedan, när hoppet har lämnat, vad kommer då? För mig är det just det, tron. Fast jag tycker att engelskans "trust" säger det bättre. Det är inte bara tro, det är tillit också. Förtröstan om man så vill. Och jag menar inte bara för vad som kommer sen, alltså efter livet. Utan för varje dag. I varje situation egentligen. Även om något ser hopplöst ut, så tror jag ändå på en lösning. Kanske till och med en bättre än den jag tänkt mig från början. Och ibland bara litar jag, fast jag inte kan se lösningen, eller något ser ut som ett misslyckande. För du vet aldrig vart något leder dig, förens du ser tillbaka.

Det finns en vers i Bibeln som säger ungefär samma sak, och som jag ofta har läst när jag gått igenom svårigheter. Det står i Romarbrevet kapitel 8 och vers 28 att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa. Det kanske låter som exklusiva klubben: "Dem som älskar Gud". Men det är ju var och ens val egentligen, att tro på och älska Gud eller inte. Och det är så många gånger som jag har upplevt detta som sant. Att något som ser ut som misslyckanden för stunden visar sig vara starten på något bättre. Och ibland upplever jag ingenting alls, jag bara tror ändå. Trust beyond hope.

2 kommentarer :

  1. Ja, det är verkligen sant!! Är så bra när ngn sätter ord på ens tankar, känslor eller så.
    Håller med till fullo. Tron är det som håller, när allt annat sviker. Är så otroligt härligt att ha den att luta sej mot!

    SvaraRadera
  2. fin skrivet :)

    SvaraRadera