onsdag 20 april 2011

Nybakat

Idag gjorde jag något jag sällan brukar göra. Jag bakade muffins. Eller cupcakes om man så vill. Jag brukar dra mig för det då jag oftast tycker att de blir så tråkiga när man gör dem själv. Torra eller bara allmänt trista i konsistensen brukar vara problemet. Och då känns ju allt arbete man har lagt ner så bortkastat. Men idag vågade jag mig alltså på ett nytt försök. Efter att hon vars brudklänning jag håller på att sy hade med sig chokladmuffins som hon bakat själv till senaste provningen. De var jättegoda! Verkligen! Så jag frågade efter receptet. Hon hade använt sig av ett recept från Leila Lindholm, och som tur var så fanns det att hitta på nätet! Både hon och jag gjorde dock samma ändringar i det. Vi strök lavendeln, och krämen på toppen. Och istället för att smälta i chokladen i smeten så hackade vi den grovt och blandade i. Jag toppade även med lite vit choklad. Och de blev finfina!

Mannen föreslog även den geniala idén att de skulle intagas med ett glas Oboy. Där kan vi snacka om chokladchock! Jag tror jag dog en smula.

5 kommentarer :

 1. Mmmm, låter goda! Jag är inte heller någon baka-muffins-person, tycker också att de ofta blir lite "torra"... men ska nog ge de här ett försök! :D

  SvaraRadera
 2. Ja gör det! Jag tyckte det var värt det, inte så mycke krångel heller! Det är ju väldigt praktiskt att frysa in och att ha med på utflykter!

  SvaraRadera
 3. De ser superdupergoda ut, vore fint om du ville skicka över en ;)

  SvaraRadera
 4. Åh vad gott!!! Det blir nog till att baka snart nu känner jag!

  SvaraRadera
 5. gud så gott! leila gör bra recept hon :)

  SvaraRadera