söndag 24 april 2011

Säkert för någon annan, men inte för mig.

Ikväll var vi och hyrde film. Vi valde tillslut "Fair game" med Sean Penn och Naomi Watts, en verklighetsbaserad film som jag fann både sevärd och bra. Men när vi stod där på hyrstället så fann jag även något helt annat. Nämligen en hel drös med filmer, alltså seriösa filmer, men med de mest värdelösa titlar och undertitlar man kan tänka sig. Så dåliga att de nästan blir bra. Och för bra för att inte dela. Eller vad säger ni, blir ni inte lite sugna på en filmkväll när ni ser dessa fodral...

Det här var det första fodralet som fick mig att inte kunna låta bli att smygfota inne bland hyllorna. Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Seriöst. Eller så är det bara jag som inte förstår? Men nej. Seriöst? Mary Shelley lär ju vrida sig i sin grav och ångra att hon någonsin skrev boken.

Okey, här är en av mina personliga favoriter. Och den här måste jag erkänna att jag nästan blir lite sugen på att se. Men bara nästan. Undertiteln "Fight to cheer another day" i kombination med Charlies Angels-framsidan med de tre cheerleadersen med svärd. Det här kan ju sluta precis hur som helst ju! Eller förlåt mig. Precis hur kasst som helst menar jag ju. Och jag måste åter få fråga. Seriöst?

Sen har vi den här. Den här anser jag egentligen inte ens behöva någon närmare förklaring. Men det var framför allt undertexten som fångade mig. Och skräcken i hans ögon. Och det faktum att den stod bland nyheterna. Hade jag bara sett den och gissat vilket år den kom ut hade jag nog sagt 1992.

Och till sist. Ännu en av alla dessa versus-filmer. Men hallå. Alien vs. Zombies? Zombies!? Rymdvarelser som dödar människor som redan är döda. Eller förlåt. Är levande döda. Säkert jätteläskigt och skräckinjagande gjort. Men vart går egentligen lågvattenmärket för hur långsökt en filmtitel får vara? Jo just det. Cowboys and Aliens.

2 kommentarer :