måndag 11 april 2011

Gör ni det med?

Ibland kan jag sitta på Hemnet och drömma mig bort i sånt här.

Renoveringsobjekt med potential.

Trots att värmepannan från 60-talet är helt kaputt, taket ifrån 20-talet ännu mer kaputt, och till och med kommunalt vatten är avstängt.

Kök och badrum ska vi inte ens gå in på. Men priset brukar däremot vara överkomligt. Märkligt nog.

Och när jag sitter där och tapetserar, slipar golv och ritar om planlösningar som bäst i min fantasi så kommer plötsligt någon in i mitt huvud och stör hela min drömvärld. Eller stör. Han bankar sönder luftslottet jag byggt med ett enda hammarslag. Och allt jag hör är: "Hur tänkte ni! Ni har ju för pip-pip ingen plan!"

Men trots att han kraschat så många luftslott för mig, så känner jag ändå någon sorts tacksamhet till Anders. Så tack, Anders. Kanske får jag veta i evigheten hur många timmar i fuktskadade 20-tals fastigheter utan vatten och avlopp du sparat mig och min familj. Men fortsätta att drömma mig bort, det kommer jag nog ändå att göra. Drömmarna får bara lite mer realistiska slut nu, sen Anders kom in i mitt liv.

5 kommentarer :

 1. Ehhh ja... Uppenbarligen så gör vi ju det. Men vi slog ner Anderas. Dock så återkommer hans namn ibland i våra dagliga samtal... ;-)

  SvaraRadera
 2. *Sträcker upp handen* i mitt/vårt husletande har det dykt upp många liknande objekt, men än så länge har vi backat...

  SvaraRadera
 3. Em: Men ni kanske har en plan, som funkar! Och då behöver ju inte Anders komma ;-)

  Linas: Nej det gäller i så fall att veta vad man ger sig in på!

  SvaraRadera
 4. Jo'rå. En plan har vi men sen om den håller vete tjyven! :-) men jo... Det ska bli fint! Kommer ta lite tid bara...

  SvaraRadera
 5. I feel you! Det huset hade hur mycket potential som helst ju! Skulle kunna bli super vackert! Keep on dreamin' Men man vill ju inte renovera resten av sitt liv heller... Men det är iaf bättre med gammalt och vackert med renoverings potential, än fult och modernt, tycker jag iallafall :)

  SvaraRadera