torsdag 21 april 2011

Hooked on an Instagram

Ja nu har jag testat ett tag, och jo, jag är fast. Instagram är faktiskt riktigt kul tycker jag. Min kopp te helt klart. Och för oinvigda så är det i första hand en typ av fotopublicerings-app till iPhone. Den finns dock även till andra smartphones, och du kan välja att också publicera dina bilder på Facebook eller via Twitter. Men för att se hela någons Instagram-flöde så måste man gå in via appen. Annars ser du bara en bild åt gången.

I övrigt är det lite som en blandning mellan en blogg och Twitter. Du publicerar och de som följer dig får upp dina bilder i sitt flöde, tillsammans med bilderna från de andra de följer. Och sen kan du både "gilla" och kommentera på de bilderna. Först tyckte jag att det verkade onödigt, speciellt när man redan bloggar, men efter att ha testat ett tag nu så förstår jag grejen. Det är liksom i ögonblicket. Du tar bilden, snabbediterar den med färdiga filter och tilt-shift om man vill, skriver någonting kort till bilden eller bara publicerar den som den är. Det går så fort liksom. Du fångar ett ögonblick. Och det är det som gör det så roligt tycker jag.

Det är absolut ingen ersättning för bloggen, snarare ett komplement. Men det är smidigare än att mobilblogga tycker jag. Och roligare. Dessutom är det gratis, vilket ju alltid är ett plus. Så vill ni följa mig på Instagram så heter jag "byjowithlove" där med. Annars kan ni ju se bilderna ibland när de passera i mitt Twitter-flöde lite längre ner i högerspalten. Här nedan kommer några bilder som jag lånat från mitt eget Instagram-flöde. Men utan bildtexten.4 kommentarer :

 1. kul, det måste jag testa!

  SvaraRadera
 2. Hej! :)
  Jag har också provat på att "fotoblogga" via instagram nu & tycker att det är jättekul. Men jag ser att dina bilder blir så bra skärpa på.. Hur lyckas du få så bra med en iphone? Har du iphone 3 eller 4? :)
  Mvh Pernilla

  SvaraRadera
 3. Frida: I'm following you... ;-)

  Pernilla: Jag har iPhone 4, den är ju betydligt bättre när det kommer till kameran än 3:an. STOR skillnad! Men om du också har en 4:a så vet jag inte vad det kan bero på? Jag använder bara telefonen när jag fotar, och fotar oftast direkt i Instagram appen. Vad heter du på Instagram?

  SvaraRadera
 4. Okej. Jag har ju dock bara en iphone 3, så det kan ju säkert vara därför dina bilder blir så mycket bättre än mina.Jag heter pernillawedenhag, följ mig gärna! :)

  SvaraRadera