fredag 26 mars 2010

Torsdagsmys

Igår kväll hade vi svägerskan här för att fira att hon blev hela tjugoett år i måndags! Hon och mannen lagade tacos, som är en så sjukt underskattad maträtt bara för att det gått lite inflation i den, och jag svängde ihop dessa små fusk-pannacottor signerade Ekströms pimpade by Jo with love. Och här följer en liten recension av dessa fusk-pannacottor.

Ekströms pannacotta-mix är snabb och enkel att göra. Löjligt enkel faktiskt. Du kokar bara upp blandningen i tre deciliter grädde, två deciliter mjölk och låter sedan stelna i valfria serveringsformar. Med pannacotta-mixen medföljer också en mix till bärsås. Den skall bra blandas i en och en halv deciliter kallt vatten och svälla någon minut. Klart! Men här bor tilläggas att bärsåsen då den blandas efter dessa instruktioner blir alldeles för lös, mer som saft, inte ens som saftsoppa. Så minska vattenmängden något här är mina rekommendationer. Sen blandade jag själv ner lite hela bär i såsen och rev över vit choklad för att pimpa till det lite. Själva pannacottan får nog annars två gnuer av fem möjliga av mig på pannacotta-skalan. Lite smaklös. Så nästa gång ska jag testa att koka med en vaniljstång i blandningen. Men för fyrtio minuters tillagning och cirka tjugo kronor för fyra portioner så var det i alla fall värt att testa, om man nu inte tycker att fuska med pannacotta är lite som att svära i kyrkan. Två gnuer!

5 kommentarer :

 1. Hmm... Mixer i all ära men jag förstår inte riktigt meningen med just pannacotta mixen som du beskriver. Låter nästan krångligare än att göra den från grunden?

  Jag kokar bara upp grädde, antingen med vaniljstång eller några tsk vaniljsocker. I med gelantinblad som legat i blött. Röra, röra. KLART!

  Serveras med hallon o blåbär som marinerats i lite limesaft och limeskal.

  Jag menar du behövde ju blanda både gärdde och mjölk - en sak för mycket! =)

  SvaraRadera
 2. Sandra: Jag känner genast att mina äventyr inom pannacotta-området just har börjat! Jag trodde nog att det var betydligt mer jobb att göra riktig från grunden. Men jag var en pannacotta-oskuld. Ska helt klart testa att göra egen nu!

  SvaraRadera
 3. Säger samma sak som Sandra, pannacotta är faktist barnsligt enkelt att göra själv, jag blev förvånad när ja gjorde det själv första ggn! Min favorit är att bara lägga hallon uppepå!

  SvaraRadera
 4. Anonym: Okey jag lovar, jag ska aldrig göra fusk-pannacotta mer!

  SvaraRadera