torsdag 25 mars 2010

Svensk barnomsorg i en mening

Efter att ha läst hela diskussionen och sedan läst vidare i lite andra diskussioner om det här med att kvinnan är hemma med barnen, så är det enda jag kan komma fram till som politiskt korrekt i den frågan att både mannen och kvinnan ska ut i arbetslivet igen så snart som möjligt och dagis ta hand om resten.

2 kommentarer :

  1. Nu har inte jag några barn (än), men hade jag fått bestämma så skulle både jag och min man arbeta mindre efter den betalda föräldraledigheten. Typ 75% var eller så. Personligen är jag av åsikten att barn behöver båda föräldrarna, lika mycket. Och sen vill jag väl kanske inte bli hemmafru/hemmamamma heller. Vår plan är iallafall att dela lika på föräldraledigheten, bara för att ansvaret är bådas. Vet att en Schulman-broder (inte Alex, den andra, som jag inte kommer ihåg förnmanet på nu) skrev en så bra krönika en gång. Handlade i princip om att mamma fixade markservicen och pappa hittade man på roliga saker med.. Och så vill inte jag ha det. Vill dela ansvaret med att komma ihåg gympapåsar, läkartider, kvartsamtal. Och för mig och min man är lösningen på det att vi delar.

    Och sen är det ju tyvärr så att följer man inte mittfåran, så får man kritik/skit. Och på nåt sätt så blir det alltid mamman som får den mesta skiten. Antingen för att man är hemma länge och på så sätt "hindrar" pappan, eller för att man är hemma för lite vilket för vissa betyder att man inte bryr sig om sitt barn.. Har några pappor i in bekantskapskrets som jag vet har velat vara hemma mer, men "kapitulerat" inför mamman, och det är tråkigt tycker jag.

    Och även om inte jag håller med dig om allt, så tycker jag att du verkar vara en förnuftig person. Och rolig!Står för dina åsikter och argumenterar väl. Tack för en trevlig blogg :-)

    SvaraRadera
  2. Sofie: Tack Sofie! Jag uppskattar verkligen din kommentar! Jag tycker att det är viktigt att man just ska kunna vädra och ha olika åsikter och ha ett utbyte av varandras olikheter. Tycker själv inte att detta är ett enkelt ämne, vet att min man också skulle vilja vara hemma mer, men samtidigt vill han att jag ska kunna vara hemma i en större utsträckning hellre. Och man måste ju välja här i världen, men man får göra det bästa av situationen! Njuta av kvällar, helger, lediga dagar och semester när man får vara tillsammans allihop. Så tack för kommentaren, jag försöker i alla fall att vara förnuftig ;-)

    SvaraRadera