fredag 25 november 2011

Saker som händer


Daisy har varit lite varm och kinkig nu i några dagar efter vaccinationen. Gumman. Mycke nu på en gång. Idag verkar hon dock äntligen vara bättre. Och en annan sak som är positiv, jag har fått mycket bättre med mjölk igen. Fantastiskt skönt! Jag bad faktiskt en bön när det var som jobbigast att det skulle vända igen, eftersom hon fortfarande vägrar ta ersättning, både från mig och mannen. Så jag ser det som ett svar på mina böner. Och så fortsätter jag att kladda lite med gröten för att hon ska få i sig lite extra. Hon verkar gilla den, men tekniken är ju minst sagt under utveckling. Just nu låter jag henne stoppa in händerna som hon vill mellan tuggorna och på så vis suga ner gröten när hon suger på fingrarna. Annars matar hon ut den ganska fort. Inte för att hon verkar ogilla den, utan mest för att tungan åker fram och tillbaka, fram och tillbaka när hon får gröten i munnen. Så vi kör på. Tack för alla heja rop!

1 kommentar :

 1. Hej Johanna!

  Några tips för att öka mjölkproduktionen:
  Drick mycket vatten, ät ordenligt och sov så mycket du kan. Det är speciellt viktigt att ha en balanserad kost som är rik på proteiner (produktion av ca 800 ml mjölk kräver ett intag av 1000 kcal). Det finns växter/frön som innehåller östrogenliknande egenskaper (östrogen är hormon som bidar till mjölkproduktionen) och sesamfrön har östrogenliknande egenskaper. Även quinoa är jättebra då det är mycket proteinrikt.
  Det här kanske du vet också, men jag kan säga det i alla fall. Ju mer barnet suger, desto mer mjölk produceras.
  Lycka till! Jag håller tummarna för dig och lilla Daisy.

  SvaraRadera