måndag 14 november 2011

Award - Passing it on.

Jag fick en så kallad AWARD av Marie. Eftersom award betyder utmärkelse så passar jag på att skriva en rad om den jag fick den av. Jag har inte läst Maries blogg så länge, men det första som slog mig när jag kikade in var att det var en blogg som kändes som bloggarna gjorde förr. När jag började blogga och allt var nytt och spännande. Inte out of date på något vis, utan bara inspirerat helt enkelt. En blogg med driv i. Kul! Och nu till frågorna...


1. Varför började du blogga?
Jag började blogga samma dag som jag läste en blogg för första gången. Via Aftonbladet så hamnade jag nämligen på Fredrik Virtanens Blogg, via hans blogg hittade jag sedan en annan som hette Mamma Mu och drevs av Hanna Flodr. Hon skrev mycket med Silverfisken "Ett liv i Exil" och sen var jag helt fast. Tanken att kunna skriva på en öppen sida på nätet och vem som helst kunde läsa det, utan medlemskap i någon community eller nåt, var lite hisnande. Och man behövde ju inte ens kunna programmera för att ha en egen sida. Så jag startad en samma dag. Skrev två eller tre inlägg hösten 2005, då var adressen en annan, sen kom jag igång på riktigt när jag flyttade till Israel strax efter årsskiftet 05/06. Och på den vägen är det.

2. Vilka bloggar följer du?
Linda B som jag brukar kalla henne var nog den första bloggen som jag började följa på allvar, och då även följer än. Hittade dit av en slump efter att ha googlat på "polaroid" tror jag. Via henne hittade jag Linda K som jag också läser än idag, en sådär snart sex år senare. Sen fick jag reda på att en tjej som jag då mest kände som en killkompis storasyrra bloggade. Det var Smäm. Den tappade jag bort sen lite ett tag men är nu en av de jag läser mest. Utöver det så kollar jag in Clara, Emma, Anna och Frida en hel del. Och en massa andra också såklart, både kända och okända, men någonstans måste jag ju stoppa i mitt svar.

3. Vilka favoritfärger har du?
Jag har alltid fått huvudbry av den frågan. Är definitivt inte låst till någon speciell färg, eller ens till några speciella färger. Beror helt på vad det gäller, fast det är ett skittråkigt svar. I like them all on the right thing. Så kan vi säga.

4. Vilka favoritfilmer har du?
Man har ju sett så sjukt galet mycket film i sina dagar alltså. Men en som tilltalade mig rent estetiskt var Hero. Den minns jag än, trots det högljudda brus av nya filmer som ständigt susar förbi en. Sen gillade jag verkligen Finding Neverland. Och en doldis med Anthony Hopkins, Shadowlands. Även Ps. I love you. var en favorit.

5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Indien. Har alltid velat åka till Indien. Skulle även gärna besöka västra Nordafrika och Asien. Ett land jag alltid vill tillbaka till däremot är Italien.


Så! Nu skickar jag vidare till Smäm, Emma och Anna. För att de tillför inspiration och höjer trevlighetsfaktorn i bloggvärlden.

3 kommentarer :

 1. Nämen wow, tack! Ska försöka hinna svara snarast :D

  SvaraRadera
 2. men! oj!
  tack rara för fina ord, så himla himla glad jag blir.
  right back at U <3

  SvaraRadera
 3. Kom på att jag såg detta under tiden jag var borta. Tack :) jag har svarat på frågorna här redan men gjorde det i olika inlägg så det märktes inte så väl: http://smam.blogg.se/2011/october/varfor-jag-borjade-blogga.html

  SvaraRadera