onsdag 2 november 2011

Med risk för att låta som en ytlig tönt

Varför finns det så mycke fula barngrejer för? Hur svårt ska det vara att göra snygga och stilrena saker även till barn? Och nu pratar jag främst om olika leksaker eller tillbehör till bebisar. Typ babygym, eller gåstolar. Varför måste allt se så tacky ut? Nu finns det säkert en del som gillar det, men vad ska jag säga. De har ju i alla fall inte ha något problem att hitta något de gillar. Men majoriteten av produkterna på marknaden har massa plottriga mönster med nallar, ponnys och grejer på sig. Eller bara skrikiga plastiga färger och detaljer. Visst, barn stimuleras av färger och former, men jag tror inte de blir sämre människor av att sitta i en smäcker och snygg babysitter. Eller genom att hasa runt i en snygg slimmad gåstol som inte är kräksgrön eller multifärgad. Men ta mig inte fel nu. Jag är ingen hard core snobb. Jag har själv en röd och blå babysitter, en gul gåstol och en multifärgad hoppgunga. Men jag önskar att de var lite sjysstare. Men vill man ha det kan man få leta länge och väl, eller hosta upp en god slant. Om ens det räcker.

8 kommentarer :

 1. Men! Jag har tänkt på EXAKT samma sak... alla dessa hemska mönster! Why!?

  ...och som du skriver, TYVÄRR är ofta de "snygga" modellerna 5 gånger för dyra...

  SvaraRadera
 2. Tänker jag jämt på. Englishman har velat köpa en gåstol till Alfie men jag har sagt nej för den förstör inredningen ^^, haha. Det blir kanske en ändå, vi får se.

  SvaraRadera
 3. Jag har full förståelse och tackar min mamma för att hon har sparat mina leksaker!
  Länge leve 70-talet! Och dessutom håller sakerna!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med! Men jag känner ändå att jag lyckats på ngt vis. Det finns ju en del fynd att hämta på blocket eller i diverse second hand butiker, som faktiskt är fräscht eller man kan fräscha till lite. Och efter att ha fyndat så kan man kanske lägga lite mer på ngt snyggare nytt också! =)

  SvaraRadera
 5. Som tur är finns det ju ett så otroligt brett utbud av barn-/babypryttlar, men att orka leta igenom allt för att hitta det fina kanske man inte orkar. Mycket är ju tyvärr väldigt fult som du säger! Dessutom trist att så mycket är antingen rosa eller blått, önskar lite mer variation liksom :)

  SvaraRadera
 6. Plottriga mönster tycker jag är jobbiga, men annars stör jag mig verkligen inte på barngrejerna. Klart de har klara färger m.m. och vad nu de vet/tror att barn fastnar för. Sedan är det ju skillnad på olika saker tycker jag - vagn och skötväska vill jag gärna hålla neutrala och stilrena men ändå gärna lite roliga (vi gillar vår Emmaljunga med mörkgrå klädsel med strukturmönster i form av får, hjärtan et.c.) - medan vi inte bryr oss speciellt hur leksaker ser ut. Vi undviker nog de allra läskigaste färgerna kanske - men jag tycker inte vår gåstol är direkt hemsk. Mörkblå med lite olika färger på leksaksprylarna frampå. Inget konstigt med det tycker jag.

  SvaraRadera