måndag 14 november 2011

Barnvälsignelse

Igår så hade vi barnvälsignelse för Daisy. Barnvälsignelse, för de som inte vet det, är likt dopet ett välkomnande, välsignande och upptagande i församlingen av nyfödda. Minus själva dopet då. Och det är mer vanligt förekommande inom frikyrkan. Det var så fint! Dopet är egentligen en finare ceremoni till utformningen tycker jag, eftersom det är enbart för ett barn, och en avskild akt med speciella psalmer och sånger. Barnvälsignelsen är oftast för ett flertal barn, de senast födda i församlingen under månaderna innan liksom, och en del av den ordinarie söndagsgudstjänsten. Men lik väl stod jag där med tårar i ögonen när det kom till vår tur.

Sen sov hon så sött resten av gudstjänsten. Man sover extra gott när man är nyvälsignad har jag hört.

Efteråt så åkte vi iväg och åt lite mat, sen hade vi en liten fest hemma hos oss för familj och vänner.

Det var jättemysigt och Daisy fick flera fina och supersöta presenter! En riktigt fin dag helt enkelt!

Och här är den lilla nyvälsignade tjejen med sin stolta lilla storebror. Sen så vill jag passa på att rikta ett särskilt tack till Emilie också för den fina prickiga klänningen och allt annat vi fick här om dagen! Så! Någon som vill komma över på tårtrester?

6 kommentarer :

 1. Åh fint! Mina äldsta pojkar är barnvälsignade, men då vi fick vår lilla tös valde vi att döpa henne och då döptes pojkarna också. Hjälp vad jag grät då det blev alla 4 på en gång!
  Väldigt speciellt då de valde det själva!

  SvaraRadera
 2. Katarina: Det förstår jag att det blev speciellt!

  Clara: Åh nej, för sent. Det kom en annan Clara med man och åt upp dem ikväll. Men bättre då, du kan få färsk kaka någon annan gång!

  SvaraRadera
 3. Åh det ser helt fantastiskt ut. Hade gärna kommit och ätit upp resterna.
  Hedda sov också otroligt bra efter att hon döptes :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin fluga han hade Dylis!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina barn du har johanna! ///Rebecka Hornbruch

  SvaraRadera