fredag 11 november 2011

Pannband to the rescue


Asså jag är ju den eviga tofs-tjejen. Den eviga. Eller knut-tjejen. Eller uppsatt-tjejen. Ni fattar. Jag är väldigt dålig på att ha håret utsläppt helt enkelt. På samma vis som jag är en kavla-upp-ärmarna-tjej. Har jag något långärmat på mig så blir det i nio fall av tio att jag kavlar upp ärmarna. Tror det är kopplat till min praktiska läggning. Jag pysslar ju gärna och grejar och då måste hår bort och ärmar ur vägen. Det var därför jag klippte in lite lugg i frisyren denna gång. För att det ska hända något fast jag sätter upp det. För upp åker det. Och det kan ju innebära lite problem på hösten och vintern när man ska ut. Har man satt upp håret så kan man ju inte gärna trycka på en mössa, det blir ju kaos. Men frysa vill man ju inte heller, det har jag gjort tillräckligt i min fåfänga ungdom. Mamma och pappa, ni vet när jag gick runt en av århundradets kallaste vintrar i en milimetertunn glansig plastjacka och var punk-chic. Så nej, våga vägra frysa. Och då blir pannbandet min solklara räddning! Öronmuffar eller vad det heter ger mig huvudvärk, så de går fetbort. Och de där påsarna man bara sätter över öronen. Nej. Asså jag skulle kunna säga mycket om dem, men vi säger såhär. Det finns en skallig man i mitt kvarter som använder dem, inte för att han är rädd om frisyren antar jag, men han har säkert en bra anledning. Och så fort jag ser dem så får jag upp honom på näthinnan, sittandes på bussen med sin portfölj i knäet med de där grejerna på öronen och inget annat på sig. Alltså på huvudet, inget annat på sig huvudet! Hahaha! Nu får jag upp opassande bilder på näthinnan istället. Vi släpper det där. Nåja. Pannband is my friend. Det var väl bara det jag ville säga. Hur gör ni?

4 kommentarer :

 1. Ja jag är också den eviga toffs-tjejen. Men jag trycker på en mössa jag! Blir ju inte så väldans bra, men vad gör det när jag ändå bara är ute i skogen eller lekparken med barnen :)

  SvaraRadera
 2. Kör också pannband, eller så använder jag en halsduk jag har med inbyggd "huva" eller vad man ska säga, när det blir lika kallare. Den virar man ju runt både hals och huvud och passar bra med både uppsatt och utsläppt och framförallt är det bra om man har örhängen som hänger ner.

  SvaraRadera
 3. Jag kör oftast med slarvig tofs och då går det utmärkt att kombinera med mössa. Bara att sätta upp en ny slarvig tofs när man tar av mössan. :P

  SvaraRadera
 4. Jag är precis som du med ärmarna och uppsattheten...men jag gav helt enkelt upp det för en mössa i år...men det känns som att ett pannband kan bli ett alternativ framöver. Jag tror det är något jag måste vänja mig vid att se mig själv i. Typ som läppstift. Same same but different.

  SvaraRadera