onsdag 21 september 2011

Av Johanna, med kärlek.

Jag fick en så fin komplimang i söndags. Det kom fram en till mig och sa att hon gillade min blogg. Att jag inte skulle sluta skriva. Att den spred vardagsglädje. Det var kul att höra. Det är alltid kul att höra när något man gör är uppskattat. Och det är kul att höra att bloggen är uppskattad. För den här bloggen är något som jag själv alltid tyckt har varit så roligt att hålla på med. Den berör så många av mina intresseområden, då den ger tillfälle att uttrycka så mycket! Både debatt, åsikter och tankar. Men även pyssel, foto, kläder och form. Allt får plats! Och det är väl det jag älskar med det.

Men sen så har man ju sina svackor också. Undrar vad man håller på med, och varför. Är det värt tiden? Är det värt mödan jag lägger ner eller ska jag lägga den på annat? Ofta kommer de funderingarna när bloggen har varit rätt så tyst ett tag. Alltså haft få kommentarer, och jag själv känt mig lite opepp. För även om jag alltid har, och fortfarande skriver mest för min egen skull, så är ju ändå halva nöjet dialogen med er läsare. I alla fall för mig. Men jag har en rätt stor och tyst läsarskara. Inte kändisblogg-stor, men inte obetydande liten heller. Runt trehundra unika om dagen i snitt läser. Eller tittar in i alla fall. Och jag undrar så ofta över vad alla dessa människor tänker. Tänker eller tycker om min blogg. Och många, runt sjuttiofem procent, är ju dessutom ofta återkommande läsare.

Men de flesta hör jag aldrig så mycke av. Vet inte vilka de är eller vad de tycker. Så när man känner sig opepp, och undrar om man slösar sin tid så brukar jag tänka, kanske. Jag vill ju gärna göra något som berör, betyder något och inspirerar med min tid. Och jag uppskattar den skara handfulla läsare som faktiskt kommenterar och hör av sig otroligt mycke! Men kanske finns det något annat jag kan göra bättre? Jag har inga färdiga svar på detta ännu, jag bara funderar. Men jag har ju liksom alla andra begränsat med tid om dagarna, och behöver nu och då utvärdera vad jag gör med den. Jag känner mig faktiskt inte speciellt opepp just nu, snarare tvärtom. Och det är väl därför jag vill se till att rikta min energi och min motivation åt rätt håll.

16 kommentarer :

 1. Jag gillar din blogg för att den ger inspiration till mitt hem och för att jag gillar dina pysselprojekt. Jag tänker att "åh det där ska jag prova" men sedan får jag aldrig tid iaf :) Dessutom längtar jag tills jag själv får en liten bebis och då är det så roligt att få en insikt om hur det kan tänkas bli :)

  SvaraRadera
 2. Merparten av ens läsare har och kommer förmodligen aldrig att kommentera, vilket är tråkigt. Man blir ju så glad av kommentarer. Jag tror att några nycklar är att kommentera och läsa hos dom som väl hör av sig. Då blir det roligt för läsaren att kommentera igen. Sedan göra inläggen lätta att kommentera (hur man nu gör?). jag tror att många inte vill "göra bort sig" med en kommentar eller har tid att fundera ut vad man ska skriva. Jag har funderat lite kring detta och tror att en liten skara även är lite missunsamma och absolut inte vill avslöja att man läser. Men hoppas inte att det är så :) tycker att bloggvärlden kan bli bättre på kommentarer och länkkärlek!

  SvaraRadera
 3. Smäm, skulle det så såklart, men hann skicka iväg lite för fort.

  SvaraRadera
 4. Jag läser :) Du har en jättefin blogg johanna! / Isabel Karlsson

  SvaraRadera
 5. Jag tittar in här varje dag, kommenterar däremot inte alls så ofta. :( Gillar när du skriver om allt ditt pyssel, jag blir inspirerad! Gillar ditt roliga och lagom självutlämnande sätt att skriva om livet. Keep going on, Johanna!(tack för tipset kring epilator förresten, det blev en likadan, och jag är väldigt nöjd!)

  SvaraRadera
 6. Jag tittar också in varje dag. Tycker det är jätte roligt och inspirerande att läsa din blogg och se alla fina bilder du lägger upp. Fortsätt med det vettja! ;D

  SvaraRadera
 7. Åh jag läser ju också din fina blogg!! Den är så personlig och med massa pyssel o annat! Super! :D

  SvaraRadera
 8. Henny: Kul att höra! Och du vet, tid har man aaaldrig, det bara tar man sig ;-)

  Smäm: Ja! Fast för mig är det rätt svårt att kommentera tillbaka, då de flesta som kommenterar inte länkar egna bloggar. Men i de fall de gör det kan jag absolut bli bättre på att följa upp! Absolut! Tack för länkkärlek själv! Din blogg äger! ;-D

  Bella: Tack! Kul att höra! Skrattar fortfarande åt fårkortet :-D

  Anna N: Kul att du tittar in här så ofta! Mer pyssel åt folket då! Och va kul att höra att du är nöjd med epilatorn!

  Elizabeth: Oj! Kul att du kollar in så pass ofta! Får väl ta mig i kragen och uppdatera lite oftare själv då!

  Becca A: Tack! En till som gillar pyssel alltså. Får försöka blogga mer om allt mitt pysslande då ;-)

  SvaraRadera
 9. Ja läser din blogg också. Vem vill inte se fina bilder, få inspiration och se kort på ursöta ungar=)
  Jag likt många andra kommenterar inte alls mycket.
  Men fortsätt...din vardagsblogg är såå mysig

  SvaraRadera
 10. Fortsätt med bloggen! Jag kikar också in allt som oftast och blir inspirerad! att jag dessutom har barn i ungefär samma åldrar som du gör att jag känner igen mig i mycket (tidigare gravid) barnrelaterat. men förstår tidsaspekten, dagarna går ju ALLDELES för fort! å andra sidan, ett skäl TILL att blogga - tänk vilken härlig "dagbok" det är, både för dig och de i din omgivning!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker så mycket om att läsa din blogg eftersom du har så mycket fina bilder på sådant som inspirerar! Fina kläder, snyggt hem... Du verkar också vara en ganska annorlunda person mot vad jag är, så därför är det extra intressant att läsa sådant som du skriver. Och så måste man ju följa dina så söta barn också! ;)

  SvaraRadera
 12. Desamma till din blogg. Älsksr den och går in så fort du uppdaterar :)

  SvaraRadera
 13. så roligt att följa ditt liv med bilder och inlägg.. keep it up..:)

  SvaraRadera
 14. Rebecca: Tack! Du din blogg är inte så dum den heller! Tror det måste bli lite länkkärlek här framöver på bloggen!

  JoHo: Ja det är ju alltid kul att kika in hos andra som också har barn. Och dagboksaspekten kan jag absolut hålla med om!

  Amanda: Tack! Och ja, olika är ju jätteroligt! Blir alltid så fascinerad och inspirerad av människors mångfald!

  Smäm: Dito!

  Josefine A: Okey då ;-) I'll try!

  SvaraRadera
 15. jag är här!
  Jo är bra för mig, sluta inte - det är värt tiden!

  SvaraRadera
 16. Hej!

  Jag "ramlade" in på din blogg för kanske 10 min sedan och nu sitter jag fastklistrad ;)
  Herregud vad du är duktig & kreativ, med två små sötnosar dessutom - hur hinner du? ;)

  Otroligt rolig att läsa och väldigt inspirerande!!
  Hoppas att du mår bättre nu efter din sjukhusvistelse!

  Lär titta in här igen ;)

  //Karin

  SvaraRadera