söndag 8 maj 2011

Minns ni fåtöljen

För ungefär ett och ett halvt år sedan så släpade jag hem en gammal fåtölj som egentligen var färdig för tippen. Jag slaktade den nästan totalt eftersom den var så skruttig, för att sedan bygga upp den igen från grunden. Sen dess har den stått färdigstoppad men oklädd i över ett år. Dels för att jag prioriterat annat, och dels för att jag inte kunnat bestämma mig för vad jag skulle klä den med. Men nu är den alltså så gott som klar! Och såhär ser den ut!

Kvar har jag bara att sätta kantband över nitar och häftklammrar, och sen sy ner hörnviken med nål och tråd. Sen är den helt klar! Och eftersom jag inte ville låsa mig vid någon speciell färg, men ändå ville ha mönster, så blev lösningen att sy ett lapptyg. Ett val jag nu när den är klar känner mig helnöjd med!

De flesta tygerna är gamla stuvar hemifrån, plus lite från IKEA och de prickiga är inköpta enbart för ändamålet. Och så lite Josef Frank då. Gröna fåglar. Tog med kant-texten med flit för att jag tyckte att det var lite charmigt, som en signatur ifrån 40-talet ungefär. Så nu ska bara det sista finliret göras, sen är den klar! Skönt! Nu vidare mot nya projekt! Och ge inte upp om ni själva har något projekt som blivit stående, ibland behöver man helt enkelt en liten paus för att finna ny kreativitet!

9 kommentarer :

 1. my oh my!
  jag har en stol som jag hemskt gärna låter dig sätta dina små händer (eller tänder) i!
  superfint!

  SvaraRadera
 2. jättefint! den kommer bli rummets fokus :)

  SvaraRadera
 3. Blir lite avis på alla som är så där händiga och kan fixa en massa saker hemma. Men men, vore ju trist om alla var bra på samma saker. Som doktorand i numerisk analys får man väl räkna sig som hyfsat bra på matte, men det är liksom sällan de mer avancerade kunskaperna på det området kommer till praktisk nytta utanför arbetet. :P

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Har också en stol som du skulle kunna få klä om.:) En liten sjuttiotalsnurrfåtölj (är det ett ord?:) i miniformat med fotpall till Noelles rum. Starta ett företag!

  SvaraRadera
 5. Anna: Tack! Passa dig för bitmärken då bara ;-) Men när vi flyttat till större kanske!

  Anna N: Tack för det!

  Killmamman: Tack! Ja hoppas det efter de arbetstimmar jag lagt på den ;-D

  Ulrika: Men har man en fin utbildning så kanske man inte behöver fixa lika mycke hemma, då har man en dag råd att köpa fint istället ;-) /en som fixar för att hon inte har råd ;-)

  Becca: Ja men kanske det! Vi planerar på flytt till större nu, så efter det i så fall. Men det kan vi ju höras om när och om det blir aktuellt :-) Och företag ja, snart så!

  SvaraRadera
 6. Gode vad den är läcker. Jag får ha-begär! SÄljer du den tycker jag den ska få åka till göteborg:)

  SvaraRadera