torsdag 5 maj 2011

Läskiga Google

Efter att man publicerat ett inlägg på Blogger så kommer man ju till en sida där det står att inlägget är postat. Där finns oftast även en liten ruta med reklam från Google eller bloggfunktions-tips. Vanligtvis brukar reklam innehållande något om "graviditet" dyka upp för mig. Liknande denna nedan. Och okey, fine. De har läst av innehållet i mina texter och dragit slutsatsen att jag väntar barn.

Men efter att jag publicerat inlägget om att jag är lite sjuk nu och så, så kom Google-annonsen nedan upp...


Inte okey! Jag vet att de både har koll på, och kartlägger intressen, åsikter och olika egenskaper som jag ger uttryck för. Men att de har så bra koll, och så bra avläsning så att de kan publicera en riktad annons direkt efter mitt senaste publicerade inlägg, det ville jag inte veta. Det tycker jag bara är läskigt. Typ "Big brother is watching you" läskigt. Fast det är ju så det är nu för tiden. Läskiga tider hörrni. Läskiga tider.

2 kommentarer :

  1. Ja, det där tycker jag också är läskigt. Usch!

    SvaraRadera
  2. ICA gör det med... men det är ju inte lika läskigt att någon vet vilken tandkräm man gillar, som att någon vet ens politiska och religiösa ståndpunkter, hur det står till med ens allmänhälsa och vad man har för familj.

    SvaraRadera