torsdag 8 december 2011

Mättad på misär

Någon nämnde i en kommentar att jag på bloggen verkar vara en nästintill perfekt människa. Det hoppas jag att var och en har tillräckligt med verklighetsanknytning för att förstå, att så såklart inte är fallet. Men, klart att jag kan förstå om det kan verkar så ibland. Alla som bloggar väljer ju helt själva ut exakt vad de vill, och vad de inte vill visa upp. I mitt fall har jag valt att resonera såhär. Jag är inte totalt självutlämnande på bloggen, jag vill inte göra er bloggläsare till någon slags terapigrupp för mig. Går jag igenom jobbiga saker så vänder jag mig hellre till min familj och mina nära vänner. För den här bloggen handlar mest om inspiration. Och visst, jag skulle kunna visa er en massa bilder på mig osminkad i myskläder, eller en soffa fylld med ovikt tvätt. Men helt ärligt, är ni intresserade av det? Jag skulle inte vara det i alla fall. Sånt har väl alla nog av hemma hos sig själva ändå tänker jag. Så nej, inte så mycket av sånt på bloggen. För bloggen är inte hela mitt liv, den är de delar av mitt liv som jag hoppas ska kunna sprida lite inspiration och vardagsglädje till andra. Och sen är jag en av de som tycker att det finns nog med misär och elände i den här världen ändå som det är. Visst kan jag skriva av mig ibland om något som är allvarligt eller jobbigt, men det är inte tyngdpunkten i den här bloggen. Och sen så är jag väldigt tacksam över så mycket i mitt liv, så jag väljer att oftast lägga vikten vid det, och hellre lyfta en mungipa uppåt än att dra en nedåt. För att uppnå det sistnämnda så kan man bara slå på nyheterna en vanlig vardagskväll. Men jag tycker ändå att jag är mig själv i bloggen, fast det kan ju bara de som känner mig i verkliga livet avgöra.

21 kommentarer :

 1. Haha, känner mig träffad där. :P Nej men allvarligt. Som du säger - olika bloggar kan ha olika syften. Din är att inspirera och visa på det positiva, och det är gott så, även om jag personligen tycker att det positiva får mer kraft om man känner till något om det negativa också. Men som sagt - alla väljer ju själva hur mkt man vill dela med sig i sin blogg. Sedan är det också skillnad på livssituationer. Du säger att du hellre lyfter en mungipa uppåt än nedåt. Men alla orkar inte göra det. Det beror på situation och person. :) Min allra bästa vän lärde jag känna genom hennes blogg där hon skrev om sin tarmsjukdom när jag själv var sjuk. Jag har fått så enormt mycket styrka från personer som varit öppna med det svåra de gått/går igenom. När man vet något om en persons svårigheter - det är då uppmuntran och förmågan att se saker positivt verkligen får kraft för mig. På något sätt inspirerar det mig långt mer att se en positiv attityd och livsglädje och kraft hos en person som jag vet har gått igenom något svårt än att se motsvarande hos någon som jag inte vet något alls om i övrigt. Självklart tror jag inte att du är helt perfekt - för det finns det väl ingen som är. Men för mig svalnar intresset också när det blir för endimensionellt. Precis som ditt intresse svalnar av andras tvätthögar. ;) Så som sagt - det är olika på vad man vill delge andra om sig själv och det är olika vad man som läsare intresseras av. Inget behöver nödvändigtvis vara sämre än något annat. Lite så tänker jag. :)

  SvaraRadera
 2. Ulrika: Jag tycker jag delar positivt i kontrast till allvarligt. Men jag delar inte vad som helst med vem som helst, och på bloggen kan vem som helst läsa, och så vill jag att det förblir.

  SvaraRadera
 3. Ulrika: By the way, tycker du att det är endimensionellt och gärna vill "känna till något negativt också" och tycker att blandningen är bra som den är, så är ju inte bloggen på något vis belagd med lästvång. Jag antar att de som gillar den, läser den.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt JO! Kanske man kan få det intrycket, men syftet är väl att göra andra glada med bloggen! Inte att tynga ner med massa skit.. då vill man ju inte läsa den, precis som du säger. :)

  Love it btw!!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Ulrikas kommentar var väldigt bra och trevlig och jag tror inte alls hon menade den som kritik utan bara som en förklaring till varför vissa kanske gärna vill få en glimt av de negativa sidorna för att kunna ta åt sig det positiva. Och du har ju faktiskt frågat dina läsare tidigare om vad vi vill läsa mer av och då bör du väl i alla fall kunna ta emot en synpunkt? Undrar bara, då jag tyckte ditt svar lät lite avvisande och upprört.

  SvaraRadera
 6. Du inspirerar mig Johanna!! <3 <3

  SvaraRadera
 7. jag tycker oxå dina svar till Ulrika var onödigt korta i tonen. men som sagt ingen är perfekt :P gillar din blogg, den är inspirerande!

  SvaraRadera
 8. du har ju den fulla rätten att blogga om det du vill på ditt sätt. den som söker något annat på din blogg än det du bloggar om kanske borde shoppa vidare efter en annan blogg...? tycker din blogg är härlig. tror att de flesta förstår att bloggare är vanliga människor som även är osminkade och har låga dagar ibland :)

  SvaraRadera
 9. Näää... Om JO's svar var onödigt korta så var definitivt Ulrikas kommentar onödigt låååång! Man kan ju undra vems blogg det är, hihi ;) För resten så skriver ju JO bara dä att den som inte gillar behöver ju inte läsa. Word! Jag gillar, därför läser jag!

  SvaraRadera
 10. Hej Johanna!
  Jag har läst din blogg, till och från, länge nu. Jag känner inte dig personligen. Men är en församlingsmedlem. Så jag tycker det har varit kul att hänga lite på din sida. Jag tycker absolut att du har rätt. Du väljer SÅKLART vad du vill skriva. Något annat är ju omöjligt då det är din blogg. Delar även den åsikten att man kanske inte vill/ska skriva och dela för mycket. Men det är ju min egen åsikt. Andra får ha sin. Som du skriver. Men däremot gjorde din kommentar till Ulrika illa till mods. Jag har fått en helt annan bild av dig än den jag fick nu. Det känns faktiskt ganska tråkigt. Nu kanske du skriver till mig att jag inte behöver läsa. Men det förstår jag. Och just nu känner jag inte så stor lust. Men ville iaf skriva denna kommentar. Sen kanske inte alla har sån familj, vänner, församlig som du har. Och ser kanske deras blogg som något komplement. Själv har jag nog med tvätt, barn, bajs, trots och väljer lite uppfriskande bloggar. Men som sagt. Tråkigt att läsa dina kommentarer.

  Och Amanda: Kanske du vill hoppa på min LÅÅÅNGA kommentar med? Varsågod!

  SvaraRadera
 11. Håller verkligen med det "anonym" skriver!! Extremt tråkig ton av både dig Johanna och Amanda. Tycker verkligen du misslyckades att lyfta min mungipa idag. Den sänktes rejält. Hoppas verkligen du hade en dålig dag, o att du inte är så där störig.
  Men du tror väl bara att jag är Ulrika nu så de spelar väl ingen roll vilket namn jag skriver under med.

  SvaraRadera
 12. EXTREMT LÅG OCH TRÅKIGT hälsning som önskar "hoppas verkligen du hade en dålig dag, o att du inte är så där störig"

  Hur är du själv som person om jag får fråga? EXTREMT STÖRIG.

  SvaraRadera
 13. Kanske lite onödigt tråkig kommentar till Ulrika. Men hallå!? Skärpning! Vilka töntar är det som hoppar på varandra på det här sättet?? Sjukt löjligt..

  "Jag hoppas verkligen du hade en RIKTIGT BRA dag och att du är riktig ROLIG!"

  Bless :)

  SvaraRadera
 14. Hahaha! Snacka om att det har spårat! Hahaha!

  SvaraRadera
 15. Men snälla nån! På en blogg är det väl den som bloggar som bestämmer?! Jag älskar denna bloggen och följer den! Den som stör sig på det ena eller det andra får väl bara strunta i att läsa då?
  Bara för att man har en blogg måste man väl inte lämna ut hela sitt liv? Don't get it. Det är upp till var och en!
  Och JO, fortsätt som du gör! :D

  SvaraRadera
 16. Menade inte att låta sur ovh försökte bara framföra min åsikt utan att låta otrevlig, men uppenbarligen misslyckades jag. Ursäkta.
  Kan även tillägga att jag inte är Ulrika men jag kan inte länka till någon blogg för jag har ingen..
  Fortsätt med din trevliga blogg på ditt eget sätt!

  SvaraRadera
 17. Så intressant att läsa kommentarer. (Orkade inte läsa alla).
  Jag antar att det ligger mycket självinsikt i hur man läser - förstår. Hm, hur ska jag förklara ;)
  Jag tycker INTE du är kort i tonen.
  Varför dra ut på saker i onödan.
  Håller med dig dock och om man inte förstår att människor har upp och nergångar (alla människor) har man mycket kvar att lära sig av livet.
  Trist för folk som måste läsa bloggar för att se att andra människor har ledsna mungipor ibland. Haha...

  SvaraRadera
 18. men va? hur kunde ditt inlägg resultera i det här? (jag gick igenom kommentarerna efter att ha läst ditt senaste inlägg).

  trevlig helg!

  SvaraRadera
 19. Vissa har uppenbarligen för mycket tid för att kommentera sånt trams. Johanna, jag må inte känna dig personligen men utifrån din blogg har jag lärt känna dig på ett positivt sätt. Du är en fin människa, en god hustru och en god mamma. Jag tycker verkligen att du och maken är bra förebilder för barnen! Jag finner din blogg väldigt intressant. Du är en ren inspiration för oss alla. Din blogg har verkligen variit till nytta. Tack vare dig har jag börjat att pyssla, du gav mig den inspirationen! Jag kommer att forsätta läsa din blogg & Twitter. Önskar dig, maken och underbara barnen det bästa! Varma hälsningar /G

  SvaraRadera
 20. ALLTSÅ! Vad är det för fel på en del människor??? Så FRUKTANSVÄRT pinsamma. Man skäms ju på era vägnar. Avundsjuka och bitterhet är inte klädsamt på någon, och speciellt inte på någon som kallar sig kristen "församlingsmedlemmen"..
  Hoppas att ni bara hade dåliga dagar och att ni kommit på bättre tankar nu.

  Josefine

  SvaraRadera
 21. Till alla församlingsmedlemmar!?!
  Mitt namn Camilla Arvidson och är en Kristen men oxå en medlem i "församlingen". Vad det nu betyder (Typ. Jag kan säga att jag vet vem mer en hälften av alla församlingsmedlemmar är. Men ärligt talat jag känner dem knappast. Känner mest att alla får väll göra som dom vill.)

  Människor brukar anse att jag är väldigt positiv och glad.(Dom som inte känner mig lär väl tro annat efter detta inlägg) Det jag kan läsa ut av allt det som skrivits undrar jag bara en sak.
  Vad är detta för nivå? Jag skäms över era tillrättavisningar.vad händer med ovillkorligkärlek och att älska din nästa som dig själv?

  Jos blogg handlar om att inspirera andra . Det tycker jag hon gör väldigt bra och man förstår oxå att det finns en del saker som hon inte väljer att fläcka ut om på internet. Det är hennes val. och det är helt ok!

  Men om någon vill så kan ju dom skapa en blogg som kan heta bajsmorsan eller liknande där man tar upp allt negativt i moderskapet etc. Jag är inte mamma än, så jag själv kan inte starta den bloggen. Det skulle kunna bli ensorts motpol till denna blogg.
  låt negativiteten flöda? skulle tycka den bloggen skulle bli sjukt komisk.

  Det här med att tolka folks intentioner via en kommentar och gissa sig till hur folk är i verkligheten. Wow snacka om att döma boken efter omslag. Det är precis vad vår tro handlar om eller?

  Otroligt glad att jag redan är kristen för det här gör mig otroligt fundersam..

  Jag använder mig av mitt riktiga namn (och är församlingsmedlem vad det nu innebär). Om det är något här som gör er irriterade hugg tag i mig irl så har vi en liten pratstund.

  låt positiviteten flöda JO!

  Live long and prosper

  / Camilla

  SvaraRadera