torsdag 8 december 2011

Onödigt tjafs

Nu räcker det med onödigt tjafs tycker jag, i kommentarsfältet under inlägget "Mättad på misär". Jag förstår helt ärligt inte vad de som reagerat på har reagerat på. Att jag var kort i ett kommentarssvar? Jag läste om mina svar och tyckte inte de var något konstigt med dem, bara uppriktigt. Så om någon jag inte känner blir besviken har jag faktiskt inget mer att tillägga. Och att jag skulle ha haft extremt tråkig ton är bara extremt överdrivet. Att blogga är ganska utlämnande som det är, så när människor gömmer sig bakom anonymitet eller falska namn för att kritisera är det bara fegt. Det är förvånansvärt vad folk vågar skriva när de kan gömma sig bakom falska namn och anonymitet. Fegt säger jag.

11 kommentarer :

 1. Hej igen!
  Det var jag som skrev första anonyma kommentaren. Först vill jag säga att jag inte alls är feg. Jag bara har ingen blogg eller något annat konto. Så kunde bara välja anonym.

  Sen känner jag inte alls att jag hoppade på dig. Bara försökte få dig att förstå att du kanske hoppade på Ulrika lite. Bara för att du inte vill skriva på ett sätt. Behöver det inte vara fel att någon annan gör det. Eftersom Ulrika tog illa vid sig så reagerade jag på att du svarade på det sättet du gjorde. Därav min kommentar. Sen så fick jag direkt några kommentarer på mig. Och lite väl tråkigt av Mariemichelle att skriva TÖNT till mig och sen avsluta med bless. Bless och tönt går inte att skriva tillsammans enligt mig. Sen att du nu skriver. "Så om någon jag inte känner blir besviken har jag faktiskt inget mer att tillägga." Så du bryr dig inte, om jag blir besviken, så länge du inte känner mig? Nu gjorde du mig verkligen fundersam..

  Jag vill inte "bråka" eller något. Utan bara undrar varför du skriver så? Det är ju ett helt fel budskap en de budskapet vi har i vår församling. Eller tycker du inte?

  Jag kan absolut maila din min mail så du ser att jag inte är "falsk".

  / Maria Jansson

  SvaraRadera
 2. MULLEMECK: Jo man kan tycka det.

  Maria: Okey, först och främst hej Maria. Kul att du läser min blogg. Men jag skriver faktiskt inte att jag inte bryr mig, bara att jag inte har något mer att tillägga. Min blogg är inget diskussionsforum. Det är en blogg.

  SvaraRadera
 3. Käre värld. Johanna. DU ÄR BÄST.

  /ett fan

  SvaraRadera
 4. Ibland är de bra att vara ödmjuk vare sig man själv tycker sig ha rätt eller fel :D

  /Irene

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte heller varför det blev ett sånt rabalder... Allt jag försökte göra var att bara förklara hur jag tänker som en kommentar till ditt inlägg om hur du tänker kring din blogg. Självklart skriver du om precis vad du vill på din egen blogg.

  Däremot blev jag uppriktigt ledsen när du antydde att jag skulle skrivit stöttande kommentar om mig själv som anynom. Som om ingen skulle kunna hålla med mig och som att jag är någon som är oärlig. Fast du inte känner mig. Det kändes som ett påhopp i.a.f. Och nu säger jag inte det här för att tjafsa utan för att jag blev ledsen.

  SvaraRadera
 6. Självklart behöver man inte läsa din blogg om man inte vill, det förstår nog alla. Men man kanske gillar bloggen och ändå har tankar kring den som inte enbart är positiva. antar att det i kommentarsfältet finns utrymme för att uttrycka både positivt och negativt. Och självklart måste man ju även kunna försvara sig som jag tycker du gjorde kort och koncist och som inte behöver läsas som att det är en tråkig ton i det. men att antyda att någon skriver med ett annat namn för att kunna hålla med "sig själv" känns lite konstigt...

  SvaraRadera
 7. Clara: Tack söta du! Du är kanongo! Både i verkligehetn och på internet!

  Irene: Absolut!

  Ulrika: det blev rabalder för de tyckte jag var korta i svaren mot dig. det tycker inte jag, men ibland behöver man inte så många ord för att säga vad man tycker. Vad det beträffar att jag skrev att du lika gärna kunde ha skrivti kommentaren själv ber jag om ursäkt. Jag menade mer att anonyma kommentarer kan vara skriven av vem som helst, de säger mig inget, speciellt som den kom så fort som ett svar. Men det var ändå fel av mig att anta det. Så för det ber jag om ursäkt.

  Frida: Ja när jag insinuerade att Ulrika skulle ha skrivit den kommentaren själv gick jag för långt. Jag blev bara irriterad och skrev på mina känslor istället för förnuft. Onödigt och dumt.

  SvaraRadera
 8. Tack för att du bad om ursäkt. :) Det betyder mycket för jag skulle verkligen aldrig skriva under falskt namn och jag tyckte det skulle vara ledsamt om folk trodde det om mig. Jag är ganska öppen med mina brister och har inget emot om man säger till om jag gjort fel, men när det är något jag inte gjort känns det inte bra. Så tack. :)

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att du först blir kritiserad för att vara för perfekt och när du sedan råkar säga ifrån, på icke-perfekt sätt. Så blir du kritiserad för det. Everybody happy!

  SvaraRadera