onsdag 7 december 2011

På pysselagendan


Jag har länge varit på jakt efter ett gammalt slagbord till köket. Tittat på en del har jag också gjort, men de flesta går ju inte av för hackor. Några tusenlappar får man allt hosta upp, och ska man ha ett i bra storlek som är stabilt och funktionellt så landar man runt cirka fem tusen. Och ska man lägga så pass mycket pengar på ett bord, ja då ska man nog inte vara så ombytlig som jag är. Så jag bestämde mig för att göra i ordning det gamla furugula slagbordet vi hade i köket när jag var liten istället. Och tanken är såklart att det inte ska vara furugult längre, utan få någon slags mer antik look. Tror jag. Sen vet man ju aldrig vart man landar. Och färger på bets och lasyr kan ju te sig så olika beroende på underlaget. Men gult och hårt lackat ska det inte vara i alla fall!


Än så länge så har jag bara slipat ner det och tvättat av det, så nu ikväll ska jag börja måla har jag tänkt. Det mesta slipade jag ute på balkongen, fast jag tog det sista inne sen som ni ser på bilden, när det blev för mörkt ute. Jag hade ju inte tålamod att vänta i en hel dag till. Jag i ett nötskal! Sen så har vi ju trots allt inget köksbord under tiden heller, och det dammade faktiskt inte så farligt som man kan tro. Vill ni ha fler ursäkter till varför man faktiskt får använda slipmaskin inomhus? Maila i så fall. Och vill ni se hur det blir med det hela, ja då får ni väl hålla utkik här på bloggen!

5 kommentarer :

 1. Blir säkert super snyggt! Lycka till med målningen :)

  SvaraRadera
 2. Lär bli skitfint! Slipade bord och stolar för något år sedan också som var björklackat men blev vitt! :)

  SvaraRadera
 3. Du är så härlig du! Bordet kommer säkerligen att bli superfint!! Allt du rör vi blir ju det! :) /Makena

  SvaraRadera
 4. BERTA: Tack! Lycka till sitter aldrig fel!

  Smäm: Tack! Ja det är ju en del jobb, men vilket lyft det oftast blir! Och då är det så värt det!

  Makena: Men du! Tack!

  SvaraRadera
 5. Haha! Jag slipade faktiskt också inomhus häromdagen, jag kan hjälpa till med ursäkterna om de tryter :)

  Duktig du är!..OCH en stor inspiration!

  Vi kanske får fixa lite större lokaler till våra pysselkvällar? ;)

  SvaraRadera