tisdag 26 oktober 2010

Kedjereaktionsmänniskor får aldrig någonting gjort

Ofta när jag ska göra något så startar en kedjereaktion utan slut. Som imorse. Jag skulle dammsuga upp lite smulor under Dylans stol ifrån frukosten. Så jag går till garderoben där dammsugaren står. Där upptäcker jag att jag ställt en IKEA-kasse kläder som ska vikas på dammsugaren, så jag måste ju plocka bort den. Men den vill jag lägga på vår säng, så att jag sen kan sortera den. Så jag tar den till sovrummet, där jag upptäcker att sängen först behöver bäddas innan jag kan ställa kassen därpå. Men, då måste jag ju klä på mig också, för jag vill ju lägga pyjamasen under kudden innan jag bäddar in den. Så jag klär på mig, lägger pyjamasen under kudden, bäddar sängen, ställer kassen där på och går sen tillbaka ut i köket och trampar rakt i smulorna. Just det! Dammsugaren skulle jag ha ja. Men oj vad jag är hungrig, jag äter lite frukost först. Tar fram frukostgrejer. Dylan börjar gny och trycka lite. Men oj ska du babba!? Går till pottan, sitter där ett tag och sjunger imse vimse spindel medans Dylan gör sin business. Ser att han ser trött ut, lägger honom och, har i skrivandets stund varken ätit frukost eller dammsugit upp smulorna. Finns det hjälp för detta? Eller är jag evigt dömd?

Update: Eller så räcker det tydligen att se det svart på vitt för att skämmas tillräckligt mycke så att man genast dammsuger och äter frukost inom loppet av fem minuter. Kanske ska börja med en tisdagsbikt för att få fart på veckan.

7 kommentarer :

 1. Måste bara skratta för mig själv,(fast pappa hörde det ju också) för det där kunde jag ha skrivit under på, då det är alldeles för bekant för min egen del! Du är absolut inte dömd..du beter dig baransom en typisk mor...typ din mor!
  <3

  SvaraRadera
 2. Fniss, jag känner igen mig PRECIS! Helt normalt ;)

  Och nu blir jag nyfiken. Går lilleman på pottan och faktiskt PRESTERAR!? Värsta coola killen :)

  SvaraRadera
 3. Mor: Åh nej är det genetiskt. Då ger jag upp motståndet ;-P

  JoHo: Absolut! Han presterar minst två gånger om dagen, både det ena och... ja det andra ;-)

  SvaraRadera
 4. har du kört EC med Dylan eftersom han redan sitter på pottan? EC:ade lite med Liva när hon var bebis och fick henne faktiskt att kissa i tvättfatet. Men sen rann det ut i sanden eftersom jag hade för många barn att hålla koll på samtidigt ;)D¨tog det istället några år inann det började presteras igen...Nu går det dock äntligen nästan klockrent :)

  SvaraRadera
 5. Makena: EC? Jag är tyvärr inte lika bevandrad i facktermer som du, så jag vet faktiskt ej vad det betyder? Men min svärmor har pottränat samtliga barn med start runt ca 4 mån som man gör i exempelvis Iran. Så jag började lite då också, också över handfatet, görandes ksss ksss ljud ;-) Och hon gav mig även tipset att droppa lite vatten där kisset kommer ut för att hjälpa igång processen, och det funkar! Nu fattar han själv och börjar låta när han är klar så tar jag upp honom från pottan. Han kissar i blöjan fortfarande, men inte lika ofta som innan. Bajsa gör han oftast i pottan, det blir någon bajsblöja i veckan, oftast då om han vaknat utan att jag märkt det. Då brukar han ligga där för sig själv och kaka ;-)

  SvaraRadera