fredag 1 oktober 2010

Genvägen till denna kvinnas hjärta går genom en kopp te


Jag är gräsänka i helgen då mannen är i Norrköping idag, och i Luleå imorgon och på söndag. Men innan han åkte idag så dukade han upp fika och gjorde te i Koka Blå kannan. Jag tycker om den där kannan löjligt mycke, med tanke på att det är just en kanna vi talar om här. Men den är så fin! Och har en praktisk och smart design dessutom! Och jag tyckte (med viss reservation nu för att vara löjlig) att det var så gulligt att han gjorde te i just kannan. Inte ställde fram vattenkokaren och en låda tepåsar på bordet som vi brukar göra. Nog för att det hade gjort mig glad det med, men han gjorde det i kannan. Det blev liksom finfika. För övrigt så samlar jag lite smått på just Koka Blå servisen, och har nu förutom kannan ett halvt dussin koppar med fat och fem små assietter också. Har inte tänkt samla på matdelen, utan bara kaffeservisen. Åtminstone en assiett till och en gräddsnipa skulle sitta fint också, men då ska de fyndas! Gillar egentligen inte att betala dyrt för gammalt, även om det är gammalt och fint. Men nu ska jag inte sitta här och surra om serviser mitt i natten. Barnet sover sedan länge och så bör även jag göra! Så god natt ifrån södra Uppsala!

2 kommentarer :

  1. Men så fint gjort!! <3 Han vet att ta hand om sin kvinna! :) Och kokablå är så fiin! Jag äger en safttillbringare och en liten sockerskål. Men den sistnämda råkade barnen ha söner nyligen...annars samlar jag på gröna Anna. Har rätt mycket av den nu tackvare min snälla svärfar som älskar loppisar :)

    jag är gräsäka bara idag, då Anthon har konfadag. Ha en bra helg! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja att jaga på loppisar är ju halva charmen med att samla en retroservis! Lycka att ha en svärfar som sonderar terrängen åt dig :-) Min farmor brukar göra det samma ibland, hon kan ringa och säga att hon hittat assietter och undra om jag är intresserad och om det var ett skäligt pris. Oftast är det väl tyvärr ganska dyrt, då de vet vad det är, men på Tradera kan man fynda ibland ;-) Tycker vi utnämner idag till internationelle gräsänksdagen ;-)

    SvaraRadera