måndag 30 juni 2014

Something to sink my teeth into.

 För ett tag sedan så fyndade jag ett par Öglan stolar i original, designade av Gillis Lundgren, på Röda Korset. De var inte mina första Öglan stolar, men de andra har varit den senare modellen i plast och jag har köpt dem enbart för att sälja de vidare. De är ju rätt så populära just nu kan man ju säga, så det har inte varit speciellt svårt. Men dessa var i trä och det är vad jag har letat efter. Sen att de kostade 20:- styck gjorde ju inte saken tråkigare. 

 Något som däremot gjorde det lite tråkigare var att någon lirare har spikat och limmat fast fula dynor på träsitsen. Det gula som skymtar när jag lyfter på dynan är en stark, klibbig självhäftande tejp som täcker hela dynorna. Så det blir nog en del skrapa och lösningsmedel på det där. Slipa det där klibbet är det inte att tala om. Sen vill jag nog ha dem lite slitna i looken, eftersom de är trä och inte plast så kan det ju funka. Men vi får se hur de blir i slutändan. Man vet ju aldrig så noga med mig.

Men come on nu bara stolen, nu är det game on!

English: Found these "Öglan" chairs at The Red Cross charity store for like 2€ per chair. A really good price cause right now these chairs go for around 20€ and even up to 60€. But they do need a bit of renovation, since someone glued and nailed ugly cushions to their wooden seats. And the seat is completely covered with the sticky glue tape! So a bit of scraping awaits me. Wish me luck!

2 kommentarer :

  1. 20 kr. Haha, Röda Korset hänger då inte med ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näe verkligen inte! Tack och lov för mig :D Köpte sex svarta på Återbruket också för 20:- styck. De var visserligen i plast, men sen sålde jag alla på Blocket för 1200:- :D

      Radera