onsdag 18 juni 2014

Painting powder

Vardagsrummet håller just nu på att få sig en liten makeover. Har letat efter den perfekta rosa kulören ett bra tag nu, och innan helgen så fann jag den äntligen! Färgen kommer från Nordsjö Idé & Design.

Precis som när man testar foundation så är ju det bästa sättet att finna den nyans man söker att testa den på den yta som den faktiskt ska vara på.

Ett annat hett målartips är att först gå över hörn och kanter med en liten roller, där inte den stora kommer in så kan man bara köra på sen. Har du spacklat kan du också gå över de spacklade områdena en gång, speciellt om färgen är ljus. Och som mina målarkompisar säger, ha alltid mycket färg i rollern.

Och till alla som undrar vad jag gör med mina barn medan jag håller på att måla och greja, ser ni den lilla tjejen som sover under en kudde i soffan? Den andra sov i sin säng, och det är ofta då jag passar på. Dylan är bara världens snällaste och skulle aldrig vara ett problem, han satt med iPaden i den andra soffan. Jag kan absolut hålla på medan Daisy är vaken också, även om hon är lite mer nyfiken av sig. Det färdiga resultatet får ni se sen!

English: I'm doing a paint makeover in the livingroom. A few tips are to test paint the colour on the actual wall before choosing, and to go over corners and edges with a smaller roller before starting with the big one. Also people wonder what I do with my kids while painting and fixing. They are around me, but I do a lot while they sleep during the day. You see the girl napping under the pillow on the couch? More pictures to come.

1 kommentar :