torsdag 19 juni 2014

Paint tip

Jag har målat några väggar här hemma och avsiktligt sparat några ytor vita, jag gillar effekten det ger som oftast förstorar rummet.

Jag använder såklart maskeringstejp för att dela av de målade ytorna men det kan vara svårt att få en knivskarp linje utan genomblödningar under maskeringstejpen. Men jag har ett knep för att undvika det, och för att få fina linjer.

Man förseglar helt enkelt tejpen med bakgrundsfärgen, då kommer den att stå för genomblödningen, och eftersom det är samma nyans så kommer den inte att synas. Jag har vitt ovanför maskeringen så då förseglar jag alltså tejpen med vit färg. Sen när den har torkat så är det bara att måla på som vanligt med den nyans man valt fram till maskeringen.

Och sen när du drar bort maskeringstejpen så har du förhoppningsvis en skarp och fin linje!

English: I have some half- or partially painted walls in our house. I like the effect it creates, which often enlarges the room. I use masking tape to separate tho colour blocks, and to prevent the colour from bleeding in under the masked area I seal it with the background colour first. Before painting the area with the new colour.

1 kommentar :