tisdag 24 juni 2014

Bordbytare


Snart så har vi äntligen ett köksbord igen! Sista lagret står och torkar nu medan jag sitter här och skriver. Jag sålde vårt köksbord tidigare i våras då jag ville ha något lite större. Eller något med längre avstånd mellan benen så man kunde få in tre stolar istället för två på varje långsida. Men till saken hör att jag redan hade två bord stående i förrådet, båda slitna femtiotalsbord i teak. Ett som jag fått en gång, och ett som jag köpt men som också var lite för tajt för sex stolar visade det sig. Så jag bestämde mig för att jag inte fick fixa vårt nya bord förens jag hade gjort iordning och sålt av de andra två. Och sagt och gjort!

Så vi har haft fyra olika bord i vårt kök de senaste två månaderna. Galet! Till och med så att Dylan frågade när jag ställde in vårt nuvarande: "Är det det här vi ska ha eller ska du sälja det på Blocket?" Haha! Men jag kunde faktiskt svara att det var det här vi skulle ha. För det var någonstans under upprustningsprocessen av de andra två som jag hittade vårt nya bord på Blocket och kände, att det här det vill jag ha! Så jag köpte det och ställde det i garaget tills jag var klar med de två andra. Det var inte alls vad jag tänkte från början, men jag tycker faktiskt att det blev bättre. Det blev ett mer rustikt, massivt furubord som nu har fått en antik look. Mer bilder kommer sen när bordet har torkat och pappen är borta.


English: I decided to sell our kitchen table earlier this spring. I wanted something that fitted three chairs on each side instead of the two on each side that the previously table fitted. But I already had two worn down fifties tables laying in our storage room, one that I got and one that I bought, but that was too small when it came to fitting six chairs. So I promised myself to fix them up and sell them before I bought any other table. And so I did. Kind of. I found our current table on Blocket during the fixing up process of the two other tables and put it in our garage until I was done with them. It wasn't what I started out looking for, but I think it actually turned out better! So now the last coat of paint is drying as I write. More pictures of that when it's done.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar