torsdag 21 juni 2012

For the love of marble, glass and blue.

Jag har som jag nämnt tidigare en liten fäbless för små samlingar. Och just nu har jag tre som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Först ut är...

 Marmor! 

 Jag har varit lite allergisk mot marmor ett tag, ett ganska bra tag, typ hela mitt liv, och tyckt att det har känts lite "tacky 90-tal" över det. Men det finns något av klass över marmor. Hållbarhet och elegans. Och jag tycker att det gör sig fint ihop med till exempel tenn. Så marmor har verkligen jobbat sig upp hos mig! Samtliga ljusstakar köpta på loppis, utom ljuset med text längst bak. Det är ifrån H&M home.

 Sen har vi klarglas!

 Klarglas går det ju inte direkt något mode i, jag menar, det har vi ju runt oss hela tiden! Även om stilen på det såklart kan variera något. Men just nu så vurmar jag lite extra för mer arbetat glas. Alltså inte bara slätt, utan med detaljer och mönster, även de då i klarglas.

 Samtliga ljusstakar och vaser i klarglas från loppis, utom de stora cylinderformade, de är ifrån en blomsteraffär. Glaskulorna är köpta i en leksaksaffär.

 Och sist ut har vi kornblått!

 Kornblått var min absoluta favoritfärg när jag var liten. Jag älskade det, och när jag fick mitt egna rum så gick det mesta i de tonerna. Sen svalnade kärleken. Men nu för tiden så har vi åter en ganska passionerad relation till varandra. Speciellt i glas och porslin!

 Och i söndags så hade vi lite middagsgäster, och de hade med sig den här fina buketten som passade så bra ihop med bordsdukningen, utan att ens veta om det.

 Älskar blåklint!

Även här är samtliga ljusstakar och vaser köpta på loppis, utom de små cylinderformade ljusstakarna, de är Iittalas Kivi. Och gillar du också loppis så får du hålla utkik framöver, då jag har en massa handplockad second hand som väntar på att läggas upp i shopen!

1 kommentar :

  1. Vilka underbara små samlingar! Både marmor och färgat glas känns verkligen som att det kommit tillbaks nu. Klarglas är alltid snyggt!

    SvaraRadera