söndag 5 september 2010

Partiledarutfrågningen, bröstpumpschocken.

Käre Gud, låt inte Lars Ohly bli minister. Vilket pucko! På frågan hur man ska lösa det med amningen vid en påtvingad lika delning av föräldraledigheten så svarar han bröstpump. Bröstpump! Har herr Ohly någonsin använt en bröstpump undrar jag? Vet han att man ammar mer än än gång om dagen undrar jag också, eller tänkte han sig särskilda amningspauser ifrån arbetet då eller? Nej hjälp. Jag tycker nästan lite synd om honom, så dum va han.

8 kommentarer :

 1. Ojoj..han är inte smart den gubben! Bevare oss!

  SvaraRadera
 2. Det är nästan att det blir riktigt roligt. Så fantastiskt korkat liksom!

  SvaraRadera
 3. Säger bara usch å fy. Gode Gud, låt alliansen vinna valet!

  SvaraRadera
 4. Upp till kamp kvinnor, upp till kamp!

  SvaraRadera
 5. Du har missuppfattat honom helt. Han menade inte generellt, utan att det är så han och hans fru löste det. Plus - efter sex månader MÅSTE man ju delamma, varför inte morgon och kväll då som förslag? Se lite längre än näsan räcker och spara din "upp till kamp" till de konservativa - det är alliansen. Som vill ha exempelvis vårdnadsbidrag, den ultimata könsrollskonserveraren, det tas ut av 90% kvinnor. Läs på lite så kommer du upptäcka att dina åsikter passar bättre ihop med de rödas vad gäller jämnlikhet!

  SvaraRadera
 6. Lisa: I så fall har även resten av Sverige missuppfattat, ink min vän som är vänsterpartist! Till och med hon medger att hon gömde sig bakom kudden i soffan när han hävde ur sig detta absurda med bröstpump!! Och visst börjar man delamma efter 6 månader, men jag kan upplysa dig om att delamning inte alls bara förekommer morgon och kväll. Jag har ammat 2 av mina barn tills de var nästan 2 år!! Och visst. I slutet där var det mest kvällamning det handlade om. Men de var över året innan jag slutade amma lite då och då under dagen. Hör och häpna. Så ville jag göra och mina barn mådde bra av det! Hur sjuk är det inte om en politiker ska tvinga mammor att bara amma morgon och kväll från 6 månader om de inte är vad de vill! Som en politiker sa: " Ingen politik under BH:n tack!!" Och det skriver jag under på!! Och visst. Mest kvinnor tar ut vårdnadbidraget. Därför att de VILL det!! Då måste de väl för allt i världen få göra det även om det råkar vara svidande icke politiskt korrekt!

  Jag ställer också upp mig till kamp mot detta överförmydari!

  SvaraRadera
 7. Lisa: Han menade visst generellt, han gav det som svar på hur de hade löst det och på hur då andra kunde lösa det med, när hon frågade hur man skulle lösa det med amningen. Sen är jag för vårdnadsbidraget också, och tycker att det borde vara högre! Jag är opassande nog inte emot all form av könsrollskonservatism. Tvärtemot. Men framför allt är jag för valfrihet över allt annat, och det är INTE de röda! De vill verkligen överförmynda och det får det att krypa i kroppen på mig! Nej heja alliansen och låt föräldrar själva bestämma hur DERAS barn ska uppfostras!

  SvaraRadera
 8. Håller med JO här ovan. Uppfattade det också som att han näste fnyste och sa, " men det finns ju amningspump" så gjorde vi. Helt jäkla puckat. Överförmynderi är inget vi vill ha mer av! Heja folks egna kraft, vett och förmåga!!

  SvaraRadera