måndag 8 februari 2010

Update II

Idag är det måndag. Bebisen gosar fortfarande runt inne i magen. För tillfället har den hicka och verkar inte bry sig ett dugg om att den var beräknad för tio dagar sen. Men det gör den helt rätt i. Den kommer när den kommer. Den kanske är sentimental som sin mamma när det kommer till att flytta eller bryta upp. Sin mamma som måste gå runt i det utstädade huset, lägenheten eller rummet minst tre gånger och insupa känslan innan hon kan stänga dörren bakom sig och gå vidare. Så det kanske är det den gör nu. Och medans den gör det så låg mamman ändå i badet med tända ljus och lyssnade på musik, så hon ska inte klaga hon heller. Hon ska däremot gå och slå på en kanna varmvatten, ta sig en kopp te och en kanelbulle. Det är vad hon ska göra.

2 kommentarer :

  1. Kan man njuta av egentiden när man längtar så mkt efter bebisen i magen? Alla säger åt mig att njuta men det enda jag kan tänka på är vårt mirakel i magen, att han närsom kan dyka upp och gylla våra dagar, hålla oss vakna om nätterna och amma tills bröstvårtorna går sönder. :)

    SvaraRadera
  2. Sofia: För mig handlar det nog om en overklighetskänsla. Jag förstår på något vis fortfarande inte att det faktiskt kommer att komma en bebis när som helst, hur dumt det än låter. Men jag kommer nog inte att kunna förstå det förens det hela sätter igång och den kommer ut till oss heller. Därför är det nog inte så svårt för mig att bara ta varje dag som den kommer, mysa med magen, njuta av egentiden, pyssla och koppla av. Även om jag på ett annat sätt såklart längtar ihjäl mig efter den lilla ;-)

    SvaraRadera