måndag 22 februari 2010

Dagens dos Dylan

Min harmoniskt fridfulle son i min famn precis efter frukostamningen.

8 kommentarer :

 1. Asså, så gulligt! Måste kännas helt sjukt den första veckan som mamma.. Kram Madde

  SvaraRadera
 2. Mer Dylan åt folket!

  SvaraRadera
 3. Eva: Det ska jag hälsa honom ;-)

  Madeleine: Ja han är så fin! Och ja, det är verkligen helt sjukt på många sätt! Sjukt overkligt, sjukt roligt, sjukt underbart and so on! Jag märker att jag haft olika faser den här veckan. Först var jag jätte rationell. Typ, det är klart vi har fått barn, det här är det mest naturliga i världen. Sen några dagar senare, värsta gråtar fasen. Typ. Åh snyft, snyft, han är så fin. Och snyft, Arash du är en så fin pappa. Och sen overklighetsfasen, där jag vaknat och bara, just det, det bor en bebis här också ;-) Allt är nytt!

  Clara: Han hälsar: "Word!"

  SvaraRadera
 4. Hej Jo! Jag har följt din blogg ett bra tag nu och precis på samma dag som du fick jag också en son! Det är roligt att gå in här och läsa hur du upplever det hela. Jag har haft en ganska jobbig första vecka med amningsproblem odyl och tänkte därför höra lite mer hur du upplever hur amningen fungera i början? Maratonammar din son flera timmar i sträck? Äter han på regelbundna tider? Min son har ett stort "snuttbehov" och kan sitta fasklistrad vid mitt bröst i timtal, utan att eg äta, speciellt på kvällarna. Lite jobbigt. Hoppas du har det bra i din bäbisbubbla! De är ändå för ljuvliga de där små lena liven! (Hoppas du inte tycker jag blev för personlig, vi känner ju ändå inte varandra). Med vänliga hälsningar Cissi

  SvaraRadera
 5. Cissi: Hej och stort GRATTIS till dig!!! En son, va härligt!!! Grattis igen! Jo, jag har gått in ganska hårt för det här med att få amningen att fungera. Jag läste en bok innan angående amning som heter "Baby wise" en amerikansk bok om föräldraledd amning, eller hur man nu ska översätta det. Jag har följt den nu, och det fungerar verkligen jättebra för mig! Det bygger på en teori som blandar fasta tider och bebisens signaler. Lite komplicerat att förklara hela boken här kanske, så främst rekommenderar jag ju boken.

  Annars, i korta drag. Mata barnet minst åtta gånger per dygn, med 2 1/2 - 3 timmars mellanrum, anpassningsbart om barnet visar hungersignaler, och fokusera vid varje amning på att barnet äter och suger aktivt i minst 15 min. Vill han somna, skuffa om honom lite grann, smek honom under hakan eller gnugga hans fötter. Håll honom vaken och aktivt ammande med andra ord och se till att han fått ett ordentligt sug. Nattamningen är enda undantaget. Jag ammar vid ca 00:00 och lägger honom sedan. Sen låter jag honom sova tills han vaknar, dock aldrig mer än 5 timmar. Så så ser det ut för mig! Jag ammar åtta gånger per dygn, minst 15 minuter. Första ca 6:00, sen somnar vi om, sen runt 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, 00:00. Nattamningen mellan 3:00 och 5:00 beroende på när han vaknar. Hoppas det var till någon hjälp. Men det är så jag gör i alla fall, och för mig så funkar det fint. Han gick inte ner något i vikt till återbesökskontrollen, fast de kan gå ner upp till 10% och när vi vägde honom igår hade han till och med gått upp 120g. Så det verkar ju funka för honom med ;-)

  Men så gör jag. Hoppas det var svar på din fråga!

  SvaraRadera
 6. Linda K: Jag känner inte ordet tules innebörd, men tolkar det som typ sötnöt ;-) Rätta mig om jag har fel!

  SvaraRadera