torsdag 3 maj 2012

London i bilder

I fredags så lämnade vi alltså Sverige och våra två små guldklimpar med min syster och mina föräldrar och åkte till den gröna ön i väster! Vi hade förvarnats om regn och det såg väldigt grönt, men lite mulet ut när vi kom in för landning.

Men när vi klev av planet så tittade faktiskt solen fram! Och så skulle det sen va hela helgen. Lite fram och tillbaka sådär.

Hotellet vi bodde på var Radisson Edwardian Grafton strax öster om Regents Park. Det var fint och fräscht, och låg alldeles precis vid tunnelbanestationen Warren Street. Supersmidigt!

När vi checkat in så åkte vi in mot city och letade upp en Nando's för lite mat. Och trots att jag varit ett antal gånger i England så var det första gången för mig! Och jag gillade det verkligen! Sen åkte vi ner till Thames för att turista oss lite. Det hör liksom till att fota Big Ben när man är i London, hur många gånger man än gjort det förr!

Och London Eye då också. Så mysigt att bara strosa runt på tu man hand, prata, göra upp planer och inte bry sig om vad klockan är eller om allt som vanligtvis behöver fixas och ordnas.

Till och med månen kom fram och speglade sig lite i floden. Romantik på en engelsk pinne!

Dagen efter tog vi sovmorgon, åt en jättefin frukost på hotellet och begav oss av mot Portobello Road.

Portobello Road är ju hemvisten för den berömda marknaden med allt från mat till second hand. Second hand-biten är ju främst den sista norra delen av vägen, efter bron, och trots en regnig morgon fanns det en hel del fint att titta på! Men inte mycket som skulle få plats i handbagaget tyvärr.

Men en fin gammal väckarklocka fyndade jag i alla fall för runt två pund, och det firade vi sen med pain au chocolat och varm vaniljmjölk och latte. Sen var det dags att åka tillbaka in mot city.

För mannen hade bokat biljetter till Fantomen på Operan med Peter Jöback! Och för mig som är lite musikaltokig var det en sann upplevelse! Den var verkligen jättebra! Såklart fick man inte fota, men jag fotade i alla fall applådtacket. Riktigt bra uppsättning och cast! Peter var kanon! Sen gick vi bananas och shoppade loss lite! Jag fick med mig två par nya skor hem, två byxor och ett antal toppar. Känner mig mycket nöjd! Mannen fick också med sig två par byxor, lite överdelar och en supersnygg ljus kavaj med lite konjaksfärgade läderdetaljer ifrån Topshop.

Men sen var vi helt slut! Och plaskblöta! Det var verkligen riktigt London-väder den eftermiddagen! Så hem till hotellet för att lassa av fynden, torka och byta om och styra kosan mot Bayswater. Där ligger nämligen en liten pärla vi besöker varje gång! Har varit där fyra gånger nu. En persisk restaurang som vi verkligen älskar! Dock var vi så hungriga när vi kom dit att vi totalt överbeställde och tog in mat för typ en halv by. Men vi åt så mycket vi orkade och det var verkligen dögott! Skulle ni någon gång trilla in där kan jag verkligen rekommendera deras mixed grill till varmrätt, den går inte av för hackor!

Söndag morgon checkade vi ut och lämnade väskorna på hotellet. Jag kan rekommendera hotellet. Det var verkligen fräscht, frukosten var jättebra och servicen super! Enda minuset var att sängen var lite väl hård, men det där är ju tyvärr alltid svårt. Sov gott och ostört gjorde jag i alla fall!

Sen passade vi på att åka till Arsenal. I wonder why? Jag höll mig i alla fall lite i bakgrunden och lät mannen få en moment och hänga lite med grabbarna.

Sen var det soligt och fint igen så då åkte vi till... 

Häagen Dazs, också något som blivit lite av en tradition.

En helt underbar helg hade vi i alla fall! Tid för varandra gör alltid väl för själen! Och jag är så otroligt tacksam till min lillasyster som tog barnen hela helgen, och mina föräldrar som hjälpte henne. Så otroligt tacksam för att ni gjorde det möjligt! Men mest av allt är jag ändå tacksam till min man som planerade ihop allt detta, bokade och fixade med barnvakt och allt så att vi kunde komma iväg såhär! Love you!

3 kommentarer :

 1. underbara bilder!
  London & love

  SvaraRadera
 2. Låter helt underbart! Inget slår ju tid för varandra :)

  SvaraRadera
 3. Åh så härligt det ser ut! Älskar mina kids men en hel natts sömn och lite ostörd konversation med min man står HÖGT på önskelistan just nu!

  :)

  SvaraRadera