torsdag 1 mars 2012

Möbelfix - containerstolar

Förra veckan så flyttade en familj i vårt hus ut. Och när de var klara så stod det lite saker kvar, bland annat fyra stolar med klädd sist. De ställde dem nere i källargången med en lapp på att de skulle slängas, och efter att ha gått förbi dem några gånger så kunde jag inte låta bli. Jag tycker redan att det slängs lite väl mycket hela saker i vår del av världen, och jag är mer för återbruk. Dessutom var de hela och stadiga, och jag gillade verkligen modellen. De hade en fin form på ryggstödet! Men de var rätt så skabbiga, och tro mig, vi behöver inte en stol till i vårt hem! Utöver de vi redan har i lägenheten så finns det typ tolv till nere i källarförrådet. Så att ehhh... Men jag bestämde mig för att göra ett litet pysselprojekt av dem istället, fixa i ordning dem och sen sälja dem vidare. Så såhär såg de ut när jag började.

Svårt att se på bilden, men de var målade tjockt och rinningt i en högblank gulvit färg. Sen var de väldigt skavda också, och inte på det charmiga viset.

Dynorna ska vi inte gå in på! Jag bara satte på mig ett par handskar och slet av tyget och sen rakt ner i en sopsäck med det! När jag sen hade tvättat av solarna så slipade jag ner dem där de var slitna och slipade bort alla droppar och fula rinningar. Sen var det bara att måla!

Den höblanka gulvita färgen byttes mot en vit slät matt färg. Dynorna klädde jag om i ett vitt canvastyg, för enkelhetens skull. Neutralt och enkelt att sen klä över med valfritt tyg om man vill. Tanken var ju som sagt att sälja dem, men så långt hann jag inte. Jag la upp en bild på dem på Instagram och sen var de bortlovade. Det var faktiskt min mamma som la vantarna på dem, då de behövde något nättare till sitt matsalsbord där det stod fyra pinnstolar med karm. Passande nog har jag varit på jakt efter just pinnfåtöljer ett tag, att ha mitt emot soffan, så vi gjorde faktisk ett byte rakt av. Perfekt! Jag är jättenöjd och hon är jättenöjd! Det är väl det som kallas en win-win! Pinnfåtöljerna får ni se en annan gång!

3 kommentarer :

  1. Wow, vilken make over! Du är duktig!

    Mvh Sara

    SvaraRadera
  2. De blev jättesnygga...hos mig! ;-P
    Mamman

    SvaraRadera