torsdag 22 mars 2012

Le kids

För ett tag sedan så fick jag ett önskemål om att blogga om barnkläder. Jag är ju ingen certifierad expert på området, men så här tänker jag! Jag shoppar nog barnkläder på samma ställen som de allra flesta gör, alltså oftast på diverse större kedjors barnavdelningar. Mest av den orsaken att barnen har kläderna under en så förhållandevis kort tid, och sliter dem så hårt både när det kommer till fläckar och slitage, att jag tycker att de där hundralappar man betalar extra för kvalité, knappast hinner tjäna sitt värde. Inte ens när det kommer till att ge vidare och ärva. Dessutom så har jag faktiskt väldigt sällan varit besviken på kedjornas kvalité, och många av de kläderna har gott och väl räckt att använda om. Men med det sagt så är det med barnkläder som med vuxenkläder för mig, jag gillar att mixa! Dyrt med billigt, gammalt med nytt och sött med tufft. Personligt helt enkelt. Och till Dylan så har vi varit så välsignade att vi har fått ärva massor efter mina yngsta kusiner, som bara är två och fyra år äldre än Dylan. Deras mamma, min faster är så otroligt duktig på att spara och ta hand om att många tror att det som Dylan har på sig är nytt, även när det är använt en, ibland två gånger innan. Till Daisy har vi också varit lyckliga nog att få ärva en del, men då av en fin kompis med ett stort hjärta som lät oss ta över saker efter sin söta lilla Alida. Och hon och jag pratade om det där som man kan känna, och som jag ofta känner, att de vill säkert inte ha våra gamla kläder. Men tänk, jag blir alltid glad när någon har erbjudit mig att ärva något till mina barn. Jag tycker bara det visar på omtanke. Sen om man inte gillar vissa saker, fine, men oftast så går ju det mesta åt. De har ju en förmåga att förbruka ombyten som få de där små illbattingarna. Dylans dagens outfit är ett klockrent exempel på det mesta jag skrivit om ovan faktiskt, förutom att han inte hade på sig något dyrt just idag.

MC-jackan är ärv efter mina kusiner, den vita bodyn som han redan hade hunnit skita ner mot bilen är Kappahl, jeansen är H&M som han haft i snart ett år, men när han började använda dem så var de med dubbla uppvik och hängslen. Skorna till sist, fick han i julklapp av min syster.

Och här är dagens Daisy! I svart Beatles t-shirt ärvd efter storebrorsan, vit tyllkjol hon fick vid sin barnvälsignelse och vita strumpbyxor från Lindex. 

2 kommentarer :

  1. Det var jag som frågade om barnklädesinlägget så nu måste jag ju kommentera och tacka ;) Dylans dagens är ju bara klockren! Det är ju faktiskt himla smart att köpa riktigt stora och långa jeans och köra uppvik och hängslen och sen vika ned allt efter som. Använder han body fortfarande? Det är ju bra mot glipor förstås, fast lite opraktiskt, åtminstone om man har en liten som vill sätta sig på pottan stup i kvarten :)

    SvaraRadera
  2. Sara: Ja men visst! Och bodys ja, så sant, både för och nackdelar. Hemma har han det nästan aldrig, men när vi ska ut, åka bil, sitta barnvagn och så tycker jag fortfarande att det är väldans smidigt just för tröjor som hasar upp och blöjor som hasar ner ;-P Men han är på sina sista nu!

    SvaraRadera