måndag 23 januari 2012

Formex - del 1

Det blev så mycket Formex-bilder, så jag tror vi får ta och dela upp det lite grann! Och sägas bör ju att jag inte är någon som helst trendexpert, det finns det andra som är. Så det här kommer inte att bli någon djupgående trendanalys av kommande säsong, utan bara lite av det som inspirerade mig, och som fastnade framför linsen. Här kommer första bunten!

Rutinerad småbarnsmamma som man blivit så var det första jag gjorde att knäppa några provbilder och kolla så att inte någon liten filur hade varit på kameran och mixtrat med inställningarna. Och tur var väl det! För det var det någon liten filur som hade! Hur tråkigt är det inte annars att fota en hel dag på dåliga inställningar, och upptäcka det först efteråt. Nu, mot mässan!

Första stoppet var temautställning i entrén, designad av Synnevö Mork

Att det är mycket trä som kommer nu är det ju ingen tvekan på, och det är så kul tycker jag! Och snyggt att blanda både det ljusa obehandlade träet med patinerat mer åldrat trä.

Skalbaggar är ju alltid snygga! Håller som bäst på att göra några fler prints till hemmet just nu!

De här är så fina också! Och i kombo med Ylva Skarp, dubbelfint! Man skulle ha en svarv alltså...

Ljust, fräscht, enkelt och snyggt!

Och uppstoppade djur, horn och gamla troféer som är min nya kärlek. Gärna i kombinarion med snygga planscher av biologisk typ, eller skolplanscher. Här allt i en härlig mix tillsammans med träet!

Dova lite smutsiga pasteller, vårens färgskala enligt expertisen. Känns ju inte så otroligt ologiskt. Tänker nästan lite "nähäää". Lika förvånad som man blir när det kommer vinrött, smaragdgrönt, bärnsten och senapsgult till hösten. The colour circle of life.

Sen var det bara att veckla ut den stora kartan och bege sig in i Formex monter-djungel. Tyvärr funkade deras app rätt dåligt, hoppas de tar till sig av kritiken till nästa gång.

5 kommentarer :

 1. Hej! Såg de fina knopparna som du fotat. vet du var man kan få tag på dem? /Emelie Dahl

  SvaraRadera
 2. Hmm... lite osäker på vilka koppar du menar? Är det de blågröa i glas staplade bakom träflaskorna du menar?

  SvaraRadera
 3. Nej, knopparna var det jag menade :)

  SvaraRadera
 4. Haha! Va bra jag läser! Ja alltså de var ju ett företag som säljer till andra företag så tyvärr vet jag inte vart man kan köpa som privatperson, men jag har deras kort så jag kan kolla hemsidan, om de säljer till någon större butik. Eller om du vill säga vart du bor så kan jag kolla det? Återkommer!

  SvaraRadera
 5. Ah.. Vill du kolla så vore det supergulligt! Jag bor i Växjö. Tack!

  SvaraRadera