onsdag 25 januari 2012

Formex - del 2

Här kommer lite fortsättningsbilder ifrån Formex!

Första montern vi snubblade rakt in i var Madam Stoltz. Väldigt fin monter tyckte jag, en stil som faller mig rakt i smaken. Lite industriellt, men inte överindustriellt, utan känns fortfarande mysigt.

Fint! Trä, brunt glas och lite zink. Älskart! Stickade lampskärmar såg man lite överallt också, ett enkelt pyssel om man skulle få lust!

Sen var ju det här robusta träbordet så fint också! Lite opraktiskt när man har småbarn kanske och behöver torka bordet flera gånger om dagen, men inte mindre fint för det!

Ja och här ser ni mitt pysselrum då! Eller ja, Madam Stoltz variant av mitt pysselrum. Älskar det sorterade kaoset, det inbjuder i alla fall mig till kreativitet.

Sen så traskade vi vidare rakt över in i Olsson och Jensens monter. Även här stora fina gamla industrifönster. Give me! Inte för att jag vet vart jag skulle göra av dem i vår fyra. Eller jo, ett litet skulle jag nog kunna göra av någonstans.

De hade så mycket härlig äkta vintage med sig! Och alla de orangea klistermärkena ni ser, det är butiker som har reserverat de unika föremålen. Tydligen brukar Leila Lindholm va en hejare på att vara snabb och boka upp mycket. Kuriosa, visste ni föresten att hennes pappa är lilla Pelle ifrån Saltkråkan. Jo men visst är det så!

Sen gled vi förbi en monter som var lite för shabby för mig, men jag kunde ändå inte låta bli att stanna till och dofta på deras syrén. Och som den doftade då! Skolavslutningar och lätta kläder doftade den!

Lite längre bort kom vi till ruffa Trademark. Väldigt rufft, men fint! Måste dock absolut blandas upp med en mer personlig stil enligt min mening, annars blir det väldigt ohemtrevligt. Men USA-pallen, den kan absolut få flytta hem til oss. Typ in på Dylans rum. Komsi-komsi...

Mässans satsigaste golv hade de med! Fint!

Sen kom Nordals stora maffiga monter! Dock måste jag säga att jag var något besviken på den faktiskt. Den var inte inredd med så mycket finess och tanke tyckte jag, även om grejerna är väldigt fina!

De här till exempel, takkronor i glada färger gjorda av trä. Gav mig en tanke på ett roligt pyssel. Tänk att spraymåla en hel kristallkrona i en färg. Ifall man nu skulle råka ha en kristallkrona över någon gång i framtiden. Eller takhöjden för att hänga den.

Annars tycker jag att Nordals små ramsamlingar är fina! De skulle dock gärna få finnas som något större.

Random bild på fin monter. Tror det var Hübsch, men jag ska låta det vara osagt.

Otto hade fina lampor av avsågade buteljer. Riktigt snygga, och dessutom återbruk! Kalas!

Supersatsig monter av PB Home. Som en chic butik. Fint att blanda upp, men lite för romantiskt för mig i sin helhet. Deras montergolv var dock också riktigt fint!

Mer PB Home. 

Jag har en del bilder kvar, så det blir nog ett inlägg till. Bland annat ett för mig tidigare okänt företag som jag faktiskt måste säga tog hem pris för bästa monter enligt mig. Ska försöka få upp det under morgondagen.

3 kommentarer :

 1. Så roligt för oss som inte fick gå på formex och se dina fin fina bilder. Gillar verkligen den första montern!! Den stora linjalen och lampor lampor lampor!!! Ser fram emot att se din favorit.

  SvaraRadera
 2. Jag vill ha den där flaskan i mitgrönt som står på hyllan bervid överkasten...=)

  SvaraRadera
 3. Bästa Formex-rapporten jag har läst :)
  Och otto-skylten. Den hade ju suttit som en smäck i Kottens (Ottos) rum.

  SvaraRadera