fredag 13 november 2009

Novemberkväll

Man känner sig lite ensam såhär på fredag eftermiddag när det börjar skymma och vi endast är fem personer kvar som jobbar på kontoret de två sista timmarna av denna vecka. Speciellt som kontoret i vanliga fall rymmer runt trettio personer och jag nu är helt ensam borta i den västra delen, en sitter i mitten och resterande tre längst bort i andra änden av kontoret. Så det är vi fem och en massa tomma skrivbord. Och utanför fönstret så faller höstmörkret över stadens glittrande siluett. Det är lite dålig belysning här inne för tillfället med. Lampan ovanför min lilla del av kontoret gick precis, och på grund av takhöjden så fanns det ingen stege att tillgå för att byta den heller förrens efter helgen. Så det är bara jag, min skrivbordslampan och ljuset som kommer ifrån skärmen på min dator. Vi håller stånd mot mörkret som börjar ta över utanför, och som ganska så duktigt har börjat leta sig in på kontoret också. Ja vi, och en kopp te. Vi ska hålla ut tills klockan slår fem. Jag riktar upp skrivbordslampan mot ansiktet, blundar och tänker på en vit strand i Karibien.

2 kommentarer :

  1. Jobbar inte du på HM?

    SvaraRadera
  2. Jo jag har jobbat på H&M, men nu jobbar jag med annonser istället, i alla fall ett tag till, sen blir jag hemma-mamma!

    SvaraRadera