onsdag 18 november 2009

En hudvårdshistoria

Jag måste ju bara blogga detta. Det är nämligen så att jag alltid har haft en väldigt kräsen hud. Vintertorr, och torr för det mesta egentligen, men dock med tendensen att ändå kunna få sina hormonella utbrott. Hormonella utbrott är väl en förfinad beskrivning av de där små röda elakheterna som dyker upp när man som minst önskar dem. Som om man någonsin önskar dem? En väldigt besvärlig och kräsen hudtyp med andra ord. För behandlar jag den mot orenheter, som oftast kombineras med fet hud så går den bananas och brukar kunna flagna och så eftersom den är torr och inte fet någonstans. Och det är ej en vacker syn. Så detta har ju resulterat i att jag har testat det mesta, om inte allt i hudvårdsväg. Dyrt, billigt, starkt, skonsamt. Allt. Behöver jag ens nämna att jag handlat på TV-shop och kletat ner ansiktet med tandkräm i kampen mot de röda rackarna? Nej, trodde inte det heller.

Men utan att berätta hela min hudvårdshistoria så kan jag ju bara säga att jag nu hittat något som faktiskt funkar för mig. Och jag säger för mig, eftersom hudvård är så otroligt individuellt. Men kanske någon med liknande hudtyp kan dra nytta av detta. Apolivaserien som ni ser på bild här ovan, dag- och nattcreme har funkat bättre för mig än många av de betydligt dyrare produkter som jag har använt. Däribland Dior, Helena Rubenstein och Decléor. Ögongelen på bilden är ACO's, den är kanon för mina vintertorra och rinniga ögon. Gel har faktiskt fungerat bättre för mina ögon än feta ögonkrämer. Förra vintern var mina ögon hemska! Ögonlocken sved, rodnade och det rann hela tiden. Fick nästan något eksemliknande. Men så testade jag ögongel ett tag istället för kräm och då lugnade det ner sig direkt.

Dock använder jag fortfarande Decléors Cleansing milk, för någon bättre än den har jag inte hittat på den fronten än. Inte testat heller, eftersom jag verkligen gillar den. Och den är dryg! Därför har den fått stanna. Flera av de dyra produkterna jag använt har det inte varit något fel på, mer än att de vari förskräckligt dyra, odryga och inte tillräckligt märkvärdiga för sitt pris. Apolivan är både dryg och har gett mig bättre resultat för en betydligt mindre penning, så den gillar vi skarpt! Gillar även ansiktsvattnet ur Garniers Clean Sensitive serie med namnet: Moisture Infusion Cleansing Water, efter rengöringen, innan fukt både morgon och kväll.

Så kontentan av det hela är väl att jag känner mig relativt hoppfull på hudfronten inför den kommande vintern. En säsong som annars brukar innebära en ständig kamp på den fronten för mig.

6 kommentarer :

 1. jag säger bara Exuviance.

  SvaraRadera
 2. Linda: Den har jag aldrig testat, men hört mycke bra om. Men jag har fått för mig att den är rätt dyr? Och då är jag tillbaka i dyr-dillemat igen. Om den inte är väldigt dryg då det vill säga. För det var det jag gilla med Apolivan, bättre än många av mina dyra krämer, men ett helt annat pris!

  SvaraRadera
 3. krämerna kostar ju mer än Apotekets, men sedan är det ju faktiskt medicinsk hudård så det får väl kosta lite. det är dok billigare än Decleor. runt 400 per produkt som ja, är väldigt dryga.

  SvaraRadera
 4. Linda: Se där! Kanske värt att testa då, jag är inte den som är den ;-) Jag är nog snarare den som gärna testar något nytt! Fast jag inte vet vad medicinsk hudvård är ;-P

  SvaraRadera
 5. Skönt hörru!! Jag kanske borde testa den också. Hade en kempebra när jag var i USA som tog bort nästan allt prickigt men nu är den ansiktscremen slut:(... Välkommet tips!

  SvaraRadera
 6. Anna C: Hoppas du gillar den i så fall! I do! Vad var det du hade i Staterna då?

  SvaraRadera